Home / Bronkhorst / Honderdste verjaardag

Honderdste verjaardag

BRUMMEN – “Ach, het gaat vanzelf”, zegt de Brummense mevrouw Kolenberg over het bereiken van haar respectabele leeftijd van honderd jaar. Donderdag stond ze samen met haar medebewoners van Tolzicht stil bij dit bijzondere moment. Waarnemend burgemeester Alex van Hedel bracht mevrouw Kolenberg een bezoek.

“Het is allemaal wel erg overweldigend”, vindt mevrouw Kolenberg. Er wordt voor haar gezongen in de grote zaal van Tolzicht en er worden continu foto’s gemaakt. Door de kinderen, maar ook door de pers. Hoe overweldigend dan ook, ze geniet wel met volle teugen. Haar zoon, kleinkinderen en achterkleinkinderen zijn present, evenals de mensen met wie ze door de weeks graag optrekt in Tolzicht. Contact met mensen houdt haar fris van geest, zegt mevrouw Kolenberg. Daarom wilde ze haar verjaardag ook graag in de grote zaal vieren.

Op 6 maart 1914 werd Margje Sleeuwenhoek geboren in Cappelle aan den IJssel. Het grootste deel van haar leven brengt ze door in Rotterdam, na haar huwelijk als mevrouw Kolenberg. Zeven jaar geleden verhuisde ze naar Brummen, dichter bij haar zoon. “Ze is hier helemaal opgenomen, ook in de Protestantse gemeente”, vertelt hij.
Mevrouw Kolenberg vermaakt zich prima. Ze woont in een aanleunwoning, waar ze nog aardig voor zichzelf kan zorgen. Ze maakt iedere morgen de kruiswoordpuzzel uit Trouw, die ze – met wat hulp van haar zoon weliswaar – nog steeds afkrijgt. Daarnaast is ze dol op lezen en blijft ze graag op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.