Home / Angerlo / Handen uit de mouwen op Landgoed Bingerden

Handen uit de mouwen op Landgoed Bingerden

ANGERLO – Landgoed Bingerden in Angerlo zoekt vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken in een buitenplaatswerkgroep. Deze werkgroep draagt bij aan het landschapsonderhoud op en om de buitenplaats.

Bingerden is één van de oudste bewaard gebleven buitenplaatsen in ons land. Het achttiende-eeuwse Engelse landschapspark, de tuinen en de moestuin vormen een groene oase, met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Om al dit erfgoed in stand te houden, is veel werk nodig. Een buitenplaats die toekomst wil hebben, kan dan ook niet meer zonder vrijwilligers.
Op donderdag 20 maart wordt voor belangstellenden een informatieavond gehouden, vanaf 20.00 uur in de Oranjerie. Eigenares mevrouw Van Weede zal iets vertellen over haar buitenplaats en de cultuurhistorische en ecologische waarden die zij op de buitenplaats graag in stand wil houden en waar nodig herstellen.
Op zaterdag 29 maart is er een publiekswerkdag op Bingerden, waarbij de handen uit de mouwen worden gestoken. Wie hieraan mee wil doen, kan zich aanmelden via www.landschapsbeheergelderland.nl, info@landschapsbeheergelderland.nl of tel. 026-3537444. De dag begint om 09.30 uur. Voor werkhandschoenen, gereedschap, koffie en thee wordt gezorgd en in de middag is er soep.
 

Lees ook

Kampioenen!

ANGERLO – De volleybaljongens C van DES uit Angerlo zijn onlangs met overmacht kampioen geworden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.