Home / Hoog-Keppel / Raad besluit pas later over De Bongerd

Raad besluit pas later over De Bongerd

HOOG-KEPPEL – De gemeenteraad van Bronkhorst wil nog geen besluit nemen over de toekomst van OBS de Bongerd in Hoog-Keppel. Pas als de stichting IJsselgraaf echt een fusiebesluit neemt, gaat de raad kijken of de gemeente de school over wil nemen.

Het college gaat in principe akkoord met de fusie van De Bongerd met OBS de Woordhof in Hummelo en heeft hierover een positief advies gegeven. De gemeenteraad heeft echter aangegeven het fusiebesluit van de stichting IJsselgraaf af te wachten en dan pas te gaan kijken of overname van de school wenselijk is. De gemeente kan besluiten de school – dus ook de onderwijstaken – over te nemen. Dit kan op grond van diverse argumenten, waaronder de afstand tot een andere openbare school. De raad wil na een definitief besluit van IJsselgraaf een onderzoek opzetten. De daadwerkelijke fusie van beide scholen zou overigens op zijn vroegst per 1 augustus volgend jaar plaats kunnen vinden.
 

Lees ook

De mooiste koopjes

HOOG-KEPPEL – Het is een evenement dat bij velen al jaren vast op de agenda …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.