Home / Eerbeek / Provincie steunt project om talent naar papierindustrie te lokken

Provincie steunt project om talent naar papierindustrie te lokken

EERBEEK / ARNHEM – De provincie Gelderland subsidieert het het project ‘Talent behouden en interesseren voor de papier- en kartonindustrie’. Dit project richt zich op het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Zoals bekend is Eerbeek een centrum van papierindustrie.

“Voor een gezonde economische ontwikkeling van Gelderse bedrijven is goed geschoolde personeel nodig. Daarom ondersteunen wij als provincie projecten, die zich richten op het behouden, ontwikkelen en werven van talenten voor de voor Gelderland belangrijke sectoren, zoals de papier- en kartonindustrie”, aldus Jan Jacob van Dijk, gedeputeerde Arbeidsmarktbeleid. Gelderland draagt 200.000 euro bij aan dit project.

De papier- en kartonsector is van belang voor de werkgelegenheid in Gelderland. Voor deze bedrijven is goed opgeleid personeel een doorslaggevende factor. Bij dit project zijn negen Gelderse bedrijven betrokken. Samen zorgen zij onder meer voor een bureau dat bemiddelt bij stages, afstudeerprojecten en innovatietrajecten en een talentpool om mensen van werk naar werk te leiden.

Het project is ontwikkeld door de Vereniging van Nederlandse Papier en Karton Fabrieken (VNP) en wordt uitgevoerd door de vakopleiding Papier (VAPA). De VAPA is het opleidingsinstituut van en voor de Nederlandse papier-, karton- en golfkartonindustrie. Het ROC Aventus Apeldoorn verzorgt de maatwerkopleidingen BBL-procesindustrie door het toepassen van papierspecifieke leerarrangementen en extra inhoudelijk ondersteuning door een VAPA-docent.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.