Home / Doesburg / Stadspartij Doesburg wil zelfstandigheid ouderen stimuleren

Stadspartij Doesburg wil zelfstandigheid ouderen stimuleren

DOESBURG – Uitgangspunt van het ouderenbeleid van de Stadspartij Doesburg, is dat de gemeente de zelfstandigheid van ouderen wil stimuleren en hen maximaal wil laten participeren in de samenleving. Dat doet Doesburg volgens de lokale partij door maatregelen op het gebied van wonen, zorg en sociale omgeving.

“De ouderen vormen in Doesburg een essentieel onderdeel van de gemeenschap en verdienen onze aandacht. Om een misverstand te voorkomen: de vergrijzing is een feit, maar het heeft ook zo zijn voordelen. Zij zijn ervaren krachten in het arbeidsproces, vrijwilligerswerk. Maak gebruik van hun levenservaring, kennis en kunde. Zij zijn de pijlers binnen dit werk en daar moeten we trots op zijn”, stelt de partij in een bericht.

Ook een groot deel van de mantelzorgers is 55-plus. “En we moeten voorkomen dat zij overbelast worden. Ook hier onze aandacht”, aldus de Stadspartij. Echter, er is ook een groep kwetsbare ouderen en ook die moeten we de mogelijkheid bieden om zo lang mogelijk zelfstandig te leven en actief deel te nemen aan de samenleving. Deze groep is het meest aangewezen op intensieve zorg van mantelzorgers of verstrekkingen vanuit de WMO. “Dit vereist van ons om de beschikbare gelden, bij een terugtredende overheid. Zeer doelmatig te besteden en goed in kaart te hebben, waar de knelpunten liggen. In eerste instantie moeten ze zelf proberen tot goede oplossingen te komen, maar dat is niet iedereen gegeven. In de Doesburgse situatie moeten we initiatieven van ouderen om samen te gaan wonen dan ook actief ondersteunen bij hun zoektocht naar een geschikte locatie. De aanlooproutes naar de binnenstad veiliger maken en meer rustpunten aanbrengen in de vorm van banken. Het plan dat er ligt om de Kloosterstraat te vitaliseren, is een goed voorbeeld. Er moet sterk ingezet worden op preventie door projecten op het gebied van voeding, sport en veiligheid te ondersteunen.”

En het verhaal eindigt met een stukje partij-propaganda: “Stadspartij Doesburg heeft de overtuiging dat als we hier volop inzetten de duurdere intensieve zorg vanuit de WMO betaalbaar blijft. Dit vraagt veel van ons, maar wij gaan er voor.”
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.