Home / Doesburg / Vrijwilliger v/d maand: Ben Bouyelma

Vrijwilliger v/d maand: Ben Bouyelma

DOESBURG – In Doesburg is de Buurtacademie de plek waar vraag- en aanbod van vrijwilligerswerk samenkomt. Zoals iedereen weet, wordt jaarlijks de Hens van der Wal Vrijwilligersprijs uitgereikt. Omdat de Buurtacademie vindt dat er zoveel meer vrijwilligers zijn die in het zonnetje gezet mogen worden, verzorgt de Buurtacademie ‘De vrijwilliger van de maand’. Deze maand is dat Ben Bouyelma.

In 2009 is Ben via een stageplek bij Jongerencentrum 0313 als vrijwilliger voor jeugd- en jongerenwerk begonnen. Bouyelma ervaart deze groep als een aparte doelgroep, wat eerst niet makkelijk was. Doordat de jongeren een heel andere kijk op het leven hebben, werd Ben gemotiveerd door deze doelgroep. Ook omdat hij zelf geen jeugd heeft gehad. Het is een kwestie van vertrouwen winnen, waardoor je met ze kunt lezen en schrijven.

In juni 2013 is een vrijwillige groep gestart onder de naam Soosiaal, met als doel:
een wekelijks terugkerende avond opzetten waar verschillende leeftijdsgroepen zich welkom voelen, kunnen ontspannen, andere mensen ontmoeten en zich kunnen laten ondersteunen op sociaal en technisch vlak.
Aan de hand van een enquête op Doesburg Binnenste Buiten in 2013 kwamen de ideeën naar voren waaruit bleek dat de oudere Doesburgers behoefte hadden om met jongeren in contact te komen. En dat doet Soosiaal. “Wij willen in Doesburg iets blijvends creëren, een Soosiaal platform voor de leeftijdsgroep van circa 21 tot 121 jaar, waar je alléén binnen kan komen en samen verder komt”, aldus Ben.

Ben Bouyelma regelt voornamelijk de contacten en de PR binnen Soosiaal. Wat hem op dit moment inspireert, is het grote evenement dat op 29 mei 2014 plaatsvindt in de Beumerskamp. Een dansevenement met muziek van de jaren 70, 80 en 90. “De verdere activiteiten die wij maandelijks organiseren is ‘zorg’, maar niet in de vorm van een pilletje”, zegt Ben, maar een luisterend oor, een glimlach, bakkie koffie, gezelligheid en de dankbaarheid.” Dat is waar hij het voordoet.
Ben besteedt gemiddeld 15 á 20 uur per week aan Soosiaal, daarnaast werkt hij als beheerder van de Beumerskamp in dienst van de Gemeente Doesburg.

www.buurtacademiedoesburg.nl. of: vrijwilligervacaturebank@buurtacademiedoesburg.nl

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.