Home / Hoenderloo / Witte Fietsen naar Galapagos

Witte Fietsen naar Galapagos

HOENDERLOO – Ruim 240 Witte Fietsen zijn dankzij NP de Hoge Veluwe en KLM aan de Galapagos Eilanden gedoneerd. Beide partijen ondersteunen hiermee de eilanden in hun streven diens kwetsbare natuur te beschermen. De fietsen moeten de druk op het ecosysteem in het Ecuadoriaanse Nationale Park verminderen.

Dinsdag 4 maart werd de Ecuadoriaanse Chargé d’Affaires, de heer José Luis Jacome, door Seger baron van Voorst tot Voorst, directeur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, en Jacqueline Houweling, Junior Project Manager CSR bij KLM, ontvangen ter ere van dit project.
“Wij zijn ontzettend blij met de 242 Witte Fietsen en het voorbeeld van Het Nationale Park De Hoge Veluwe hoe de druk op het ecosysteem op deze manier kan worden verminderd. En we zijn veel dank verschuldigd aan KLM, die de fietsen naar Ecuador vervoert,” aldus de Charge d’Affaires.
Jaarlijks worden 200 Witte Fietsen uit Het Nationale Park De Hoge Veluwe afgeschreven. Deze fietsen worden door jongeren van De Hoenderloo Groep opgeknapt en klaargemaakt voor een tweede leven in het buitenland. KLM is partner in dit project en zorgt voor het transport.

Foto vlnr: Frans Engelsma (Secretaris Stichting Vrienden van de Galapagos Eilanden), Jacqueline Houweling (Junior Project Manager CSR KLM), José Luis Jacome (Chargé d’Affaires Ecuador), Seger baron van Voorst tot Voorst (directeur NPDHV), Edgar Voogt (plaatsvervangend hoofd Bedrijfsvoering NPDHV) en Ahmed Akari (medewerker Fietsenherstelwerkplaats NPDHV). Foto: Wim Weenink.
 

Lees ook

Nieuw IKC heet Hei & Bos

HOENDERLOO – Tijdens een heel drukke eerste open dag zaterdagmiddag van het nieuwe integrale kindcentrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.