Home / Doesburg / Plan voor beleving De Linies Doesburg moet beter

Plan voor beleving De Linies Doesburg moet beter

DOESBURG – GroenLinks in Doesburg vind het prijzenswaardig dat het Doesburgse College nadenkt over mogelijkheden om de stad toeristisch op de kaart te zetten en zo een steentje bij te dragen aan de versterking van de lokale economie. Als het plan ‘Beleef de Linies’ werkelijkheid is geworden, zullen de cultuurhistorische waarden, de Linies, inderdaad beter zichtbaar zijn.

Naast de cultuurhistorische waarden, wil GroenLinks binnen dit plan aandacht voor de natuurwaarden. Versterkt het huidige plan de natuurwaarden? GroenLinks heeft daarover grote twijfels. Het College heeft dit laten onderzoeken door het Bureau Landleven. Dit heeft de rapportage ‘Ecologische beoordeling van maatregelen voor beter beleefbare Linies te Doesburg’ opgeleverd.
De Vogelwerkgroep Stad en Ambt Doesborgh, de groep Otterbeschermers van Doesburg en Niewold Wildlife lnfocentre hebben deze rapportage bestudeerd en komen op basis hiervan in hun brief van 20 februari 2014 aan de gemeenteraad van Doesburg met hun conclusies.

Een aantal wezenlijke voornemens zouden uit het plan verwijderd moeten worden om de natuurwaarde van het gebied te behouden. De deskundigen doen een groot aantal constructieve voorstellen waardoor onnodige schade aan de bestaande ecologische waarden zou kunnen worden voorkomen. Over het algemeen houden deze voorstellen in dat maatregelen minder rigoureus worden uitgevoerd.

GroenLinks is van mening dat aan het oordeel van deze groep deskundigen niet voorbij kan worden gegaan. Wat de partij betreft moet en kan dit plan beter. In de laatste raadsvergadering bleek echter dat een meerderheid van de partijen daar anders over denkt. Dat is jammer omdat met de voorstellen van de deskundigen naast natuurwinst ook een belangrijk kostenvoordeel kan worden behaald. Een niet onbelangrijk aspect in deze tijd.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.