Home / Loenen / Kennismaking met Maitreya Instituut Bosoord in Loenen

Kennismaking met Maitreya Instituut Bosoord in Loenen

LOENEN – Voor de open dag van het Maitreya Instituut in het voormalige hotel Bosoord in Loenen, was zondag een goede belangstelling. Het werd een informatieve middag voor iedereen die meer wilde weten over meditatie, het Tibetaans boeddhisme of gewoon even wilde kijken wat er in het centrum gebeurt.

De grote zaal waar voorheen dansavonden werden gehouden, mocht men alleen betreden wanneer men zich had ontdaan van het schoeisel. De zaal ademt intens de sfeer van het boeddhisme. Langs de wanden grote portretten en beelden in allerlei afmetingen van Boeddha. De bezoeker waant zich hier in een andere wereld.

Directeur Maarten de Vries vertelde het een en ander over het Loenense instituut. Hij benadrukte nog eens duidelijk dat Bosoord beslist geen klooster is. Er lopen vaak wel monniken rond. Bosoord is een congrescentrum, waar tal van cursussen worden gehouden.
Janny de Boer gaf een overzicht van de cursussen die hier gevolgd kunnen worden. Zelf geeft zij met Alex de Haan de cursus ‘Ontdek het boeddhisme’. Het omvat een praktisch programma om de deelnemers te laten ervaren wat de leringen van de Boeddha betekenen. Ook worden er cursussen Tekenen en Schilderen Boeddhistische kunst gegeven. Voor een cursus Vegetarisch koken kan men ook terecht in Bosoord.
Koosje van der Kolk heeft de leiding bij begeleide meditatie. Door te leren mediteren ontwikkel je volgens haar je innerlijke kwaliteiten en groeien je bronnen van geluk en vrede.
Rond het instituut in Loenen ligt een grote tuin. Het groen rondom het gebouw kan zorg en aandacht goed gebruiken. Enige ervaring in tuinonderhoud is welkom. Zaterdag 22 maart en 19 april wil men aan de slag. De deelname is gratis, inclusief lunch.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.