Home / Doesburg / Doesburg start verkeerseducatie aan allerkleinsten

Doesburg start verkeerseducatie aan allerkleinsten

DOESBURG – Onlangs is in de gemeente Doesburg het verkeerseducatieproject ‘JONGLeren in het verkeer’ van start gegaan. Opvoeders en jonge kinderen leren samen op speelse wijze het verkeer kennen. In Doesburg wordt aan dit project deelgenomen door de basisscholen De Wetelaar en de Ark, kinderdagverblijven de Vlinder en Tombola, peuterspeelzaal Hummelhuus en BSO de Vrijbuiters.

De organisaties hebben een themakist ontvangen met spelmateriaal, lessuggesties, posters en ouderfolders. De kinderen zijn erg enthousiast, vooral over het politiepak, het werkend stoplicht en de veiligheidshesjes. Spelenderwijs wordt er gedurende 3 tot 6 weken gewerkt met het thema verkeer. De lespakketten zijn door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) samengesteld.

‘JONGLeren in het Verkeer’ wil in de eerste plaats de opvoeders bereiken en ze bewust laten worden van de gevaren in het verkeer voor hun kind(eren) met als uiteindelijke doel het terugdringen van het aantal (jonge) verkeersslachtoffers. Wist u dat tot aan de leeftijd van 9 à 10 jaar kinderen zich niet bewust zijn van de gevaren in het verkeer? Zij weten bijvoorbeeld niet goed waar geluid precies vandaan komt, hoe een afstand in te schatten en hoe verkeersregels werken.

Opvoeders hebben tevens een voorbeeldfunctie en moeten zich daarvan goed bewust zijn. Op jonge leeftijd wordt immers de basis gelegd voor het verkeersgedrag op latere leeftijd.
Jong geleerd is oud gedaan! Tijdens de themaweken zullen ook de eerste basisverkeersregels aan bod komen

Het project wordt afgesloten met twee ouderbijeenkomsten. Deze staan gepland op 18 maart om 20.00 uur bij Tombola aan Van Brakellaan 54 en voor ouders van beide basisscholen op 21 maart om 10.30 uur bij basisschool de Wetelaar aan de Zanderskamp 93.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.