Home / Doesburg / Kloosterstraat in Doesburg gaat volledig op de schop

Kloosterstraat in Doesburg gaat volledig op de schop

DOESBURG – De gemeenteraad van Doesburg stemt in met een herinrichting van de Kloosterstraat. Het opwaarderen van de straat is gewenst nu de Kloosterstraat als toegangsweg tot de historische binnenstad in importantie zal toenemen, na realisatie van het project Turfhaven. Verwacht wordt dat na oplevering van het project Turfhaven het aantal toeristen dat de Kloosterstraat de stad binnenkomt, zal toenemen.

Voor die klus wordt een bedrag van 300.000 euro beschikbaar gesteld. De provincie draagt voor dit project een subsidie bij van 200.000 euro, zodat een half miljoen beschikbaar is. Daarnaast zal er vanuit het Gemeentelijk Rioleringsplan zo’n 250.000 euro beschikbaar komen voor de renovatie van het gemeenteriool.

Naast de toegang tot de Turfhaven, zijn ook de nieuwbouw van St. Elisabeth en de recent gestarte restauratie en verbouwing van Het Arsenaal (beide gebouwen zijn gelegen aan de Kloosterstraat) redenen om te investeren in de Kloosterstraat.

De werkzaamheden, die uiterlijk eind 2015 moeten zijn voltooid, zullen worden gecombineerd met groot onderhoud aan bestrating en riolering. Bewoners, maar ook de eigenaren van St. Elisabeth, Het Arsenaal en Stichting Woonservice IJsselland (als eigenaar van enkele huurwoningen), worden nadrukkelijk betrokken bij de nieuwe vormgeving van de Kloosterstraat. De eerste bijeenkomst met bewoners zal plaatsvinden in de tweede helft van 2014.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.