Home / Loenen / Percha Mode aanwinst voor Loenen

Percha Mode aanwinst voor Loenen

LOENEN – Percha Mode is de naam van de nieuwe modezaak aan de Eerbeekseweg, die Loenen binnenkort rijker is. In het voormalige pand van Hubo Zwager krijgt de droom van Henny Rissewijck gestalte. In de winkelruimte waar voorheen ijzerwaren en gereedschappen stonden opgesteld, zijn nu rekken, schappen en spiegels met modekleding en aanverwante artikelen voor dames en heren. Op 12 maart is om 20.00 uur de officiële opening en het publiek kan op 13 maart vanaf 09.30 uur terecht om een kijkje te nemen in de vernieuwde moderne winkel.

Henny en Engelbert Rissewijck runden samen een flinke tijd het cafetaria Engelbert aan de Eerbeekseweg. Na 37 jaar wilde Engelbert wat anders. Eerst nog wat in de horeca gezocht, maar er kon niet wat geschikts worden gevonden. Bij Henny kwam de wens weer naar boven om een kledingwinkel te beginnen. Haar oog viel op de Hubozaak aan de overkant van het cafetaria. Via Ter Horst Vastgoed kon de huur geregeld worden. De verkoop van het cafetaria verliep vlot. De plannen konden daarna gesmeed worden met Twins Interieurbouw uit Lieren.
Er moest erg veel werk verzet worden om de ruimte te herschapen in een moderne modezaak. Veel aandacht is besteed aan een optimale verlichting. Henny had zelf een aantal ideeën over de inrichting van de ruimte die 145 vierkante meter beslaat. Twins kon ze allemaal uitvoeren.

Jeanet ter Horst is een goede vriendin van Henny en heeft een aantal jaren in de modebranche gewerkt. Henny besloot samen met Jeanet de schouders er onder te zetten. Samen werden inkopen gedaan om straks te kunnen starten met de nieuwste voorjaarscollectie.
De winkel biedt een uitgebreide assortiment kleding voor dames en heren. Men kan zich hier compleet in het nieuw steken, dus ook schoenen en sieraden. Zelfs horloges die passen bij deze stijl. Zowel kleding voor de vrije tijd als een avondje uit. Henny en Jeanet kozen voor de merken Tigerhill en Fuga en voor de mannen Antony Morato en Mcs Marlboro. Er is in diverse prijsklassen veel te koop.

 

Henny Rissewijck bruist van energie om te beginnen. Menigeen herinnert zich haar nog als de fanatieke captain van Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland waar Loenen goed uit de bus kwam. Zij wil naast de winkel ook andere activiteiten op gaan zetten zoals een modeshow of een fair samen met andere zaken. Ze zit al vol met ideeën. Zij bedacht ook de naam Percha Mode van de nieuwe modezaak. Henny: “Spaans vind ik een mooie taal en ik ontdekte dat kledinghanger in het Spaans Percha betekent. Dat leek me wel een mooie naam. In het logo van onze zaak hebben we ook de hanger verwerkt”.

Engelbert Rissewijck werkt op de achtergrond ook mee in de zaak. Hij doet de boekhouding en verzorgt de site www.perchamode.nl.
Aan de feestelijke opening wil het drietal een actie verbinden voor het goede doel. Henny: “Geen bloemen of cadeautjes meebrengen. Liever een bijdrage voor Rens Heijenk. Rens is een jonge Loenenaar die geboren is met een energiestofwisselingsziekte. Voor deze ziekte wordt hard gewerkt aan een medicijn. Energy4All is de stichting die zich inzet voor deze kinderen. In de winkel zal een bus staan waar men een bijdrage in kan doen”.

Percha Mode is dagelijks geopend, behalve op zondag en maandag. Vrijdag is de koopavond. Op 13 en 14 maart is de zaak open van 9.30 uur tot 21.00 uur. Zaterdag 15 maart van 9.30 uur tot 18.00 uur – foto: Martien Kobussen
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.