Home / Velp / Rheden door naar finale grootste landelijke energiewedstrijd

Rheden door naar finale grootste landelijke energiewedstrijd

VELP – De gemeente Rheden gaat met twee straten door naar de finale van het Klimaatstraatfeest; de Aalscholversingel en Jeruzalem, beiden in Velp. Het HIER Klimaatstraatfeest is de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland en wordt georganiseerd door het HIER klimaatbureau. Nederlanders besparen in deze wedstrijd samen met hun buren energie én geld. “Wij zien steeds creatievere acties voorbij komen”, aldus Femke van Oorsouw, projectleider van het HIER Klimaatstraatfeest. “Straten verzinnen ook zelf hele creatieve acties, zoals een actie voor energiezuinig koffiezetten, een led-tocht en het zelf maken van een Wolmadam, een variant op de hooikist waarin je je eten kunt laten garen. En de ervaring leert dat de deelnemende straten in de laatste maand nog fanatieker worden.”
De beste klimaatstraat van Nederland wint een feestbudget van10.000 euro, de nummer twee wint een feestbudget van 2.000 euro en de nummer drie 1000 euro. Bij de beste drie straten komt ook ‘De Groene Straatbingo’ langs, waarbij deelnemers energiezuinige apparaten in de wacht kunnen slepen. De straten die eindigen op plaats vier tot en met tien krijgen een feestbudget van 500 euro per straat en kunnen daarmee de competitie op een gezellige en feestelijke manier afsluiten.

www.klimaatstraatfeest.nl
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.