Home / Hengelo / Afdelingen van Oud-Mariniers gaan samenwerken

Afdelingen van Oud-Mariniers gaan samenwerken

BRUMMEN / HENGELO – Meer dan vijfentwintig jaar was er in de Achterhoek sprake van twee afdelingen voor Oud Mariniers: de Onderafdeling Zutphen en de Onderafdeling Achterhoek. Twee gelijke verenigingen in een relatief klein gebied betekende overlappingen en verspilling van energie en kosten. Daarom is besloten samen te gaan werken.

Het snel afnemende aantal leden was ook een reden om actie te ondernemen. Een jaar geleden werd op de beide ledenvergaderingen toestemming verleend om een samenwerkingsverband aan te gaan. Na een serie besprekingen blijkt er enkel sprake van wederzijds voordeel. Immers, de grenzen van het Achterhoekse gebied worden duidelijker ten opzichte van de overige Gelderse afdelingen. De Achterhoeker en de Zutphenaar blijven Achterhoekers en ook financieel valt verbetering te melden. Omdat een fusie een bult papierwerk en kosten meebracht, heeft de afdeling Zutphen in een bijzondere ledenvergadering besloten zich op te heffen en hebben de leden zich weer gemeld als lid van het bestaande Contact Oud Mariniers in de Achterhoek. Simpeler en efficiënter kon het niet.

De commissie van samenvoeging, bestaande uit de beide besturen, is er van overtuigd dat ze de toekomst weer vol vertrouwen tegemoet kan zien. Het Contact Oud Mariniers Achterhoek is een vereniging van enthousiaste leden, die vier à vijf keer per jaar bijeenkomen, voor onder andere een paar sportieve ontspanningsmiddagen. Ook de kreet, die ze als twintigjarige al te horen kregen, staat nog steeds hoog in het vaandel: ‘Eens Marinier, altijd Marinier!’

Op zaterdag 8 maart houdt de onderafdeling haar eerste jaarvergadering in de nieuwe samenstelling. Deze vindt plaats in Eetcafé De Veldhoek, Varsselseweg 55 in Hengelo. Aanvang 14.00 uur.
Heeft u gediend als marinier of marineman en nieuwsgierig naar het doen en laten van de vereniging?

Voor informatie: Henk Ebbink in Brummen, tel. 0575-564355 of Jan Stam in Dinxperlo, tel. 0315-651944.
 

Lees ook

Jaap van Norden exposeert in gemeentehuis

HENGELO – Jaap van Norden uit Zelhem exposeert met tien schilderijen van januari t/m maart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.