Home / Dieren / Kunst bij de Buren: kunstroute door de wijk

Kunst bij de Buren: kunstroute door de wijk

DIEREN – Kunst bij de Buren is een nieuw project, waarvoor de organisaties van Ik Buurt Mee en Kunst in de Wijk de handen ineen hebben geslagen. Het doel? Kennismaken met de buurt tijdens een leuke kunstroute langs huiskamers in Dieren Noord-Oost.

Ik Buurt Mee is een initiatief van de gemeente Rheden met als doel saamhorigheid in de buurt te vergroten. Kunstenaar Joop Jansen bedacht dat het project Kunst in de Wijk hier mooi bij aan kon sluiten. Samen met Hetty Smit en een aantal andere vrijwilligers bedacht hij Kunst in de Wijk. “We willen mensen van Dieren Noord-Oost bij elkaar brengen”, legt Hetty uit. “Vaak weet je amper wat mensen van drie deuren verder precies doen.”
Op 12 en 13 april zetten vrijetijdskunstenaars hun voordeur open voor iedereen uit de buurt en het dorp. Tussen 12.00 en 17.00 uur kan iedereen op pad door de wijk om het creatief talent van de buren te bewonderen. Schilderijen, tekeningen, beelden en muziek kunnen worden gepresenteerd in de eigen huiskamer of anders in wijkcentrum De Drieschaar of OBS ‘t Schaddeveld aan de Meidoornlaan.
Iedereen die iets wil presenteren, is van harte welkom om mee te doen. Op 13 maart is een informatieavond voor alle deelnemers, vanaf 19.30 uur in de Drieschaar. Inschrijven kan nog tot 8 maart bij Joop Jansen, tel. 0313-420841 of Hetty Smit, tel. 0313-416706.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.