Home / Rozendaal / Oplossen schoolverkeersproblemen Steenhoek Rozendaal

Oplossen schoolverkeersproblemen Steenhoek Rozendaal

ROZENDAAL – Bij het onderzoek door de Belangen Gemeenschap Rozendaal naar de mogelijkheid om de basisschool toch op de Steenhoek te laten heeft contact met de omwonenden vele reacties opgeroepen over de huidige situatie rond parkeren bij het halen en brengen van kinderen.
De BGR heeft daarom op woensdag 26 februari jl. de omwonenden van De Steenhoek uitgenodigd voor een bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst kwam duidelijk naar voren dat men verbaasd was dat de gemeente de laatste jaren geen enkel initiatief had genomen om de huidige chaos bij het parkeren, vooral bij het ophalen, te verminderen. Gezien de verwachting dat het nog lang gaat duren voordat een eventuele school op de Bremheuvel gebouwd is begrijpt men niet dat er op korte termijn niets aan gedaan wordt.

Inmiddels heeft de BGR het college van B&W per brief f verzocht een schoolroute van wijzerborden te gaan voorzien zodat iedereen die een kind naar school brengt of afhaalt weet hoe men wordt geacht te rijden.
Dit moeten geen officiële verkeersborden worden want dan zit men er in buitenschoolse uren ook aan vast, maar eenvoudige routeborden, bijvoorbeeld met de woorden: “Schoolroute” en “Vanaf hier parkeren”.
Het college is verzocht de zaak direct aan te pakken en prioriteit te geven. Er zijn direct na de bijeenkomst bij de BGR al oplossingen ontvangen van de omwonenden. Deze worden aan het college doorgeleid.
 

Lees ook

Afscheid van een bijzondere juf

ROZENDAAL – Veel basisscholen kennen het fenomeen. Zo’n juf die met de school vervlochten lijkt. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.