Home / Velp / Velpenaar ontwikkelt innovatief bakfiets concept

Velpenaar ontwikkelt innovatief bakfiets concept

VELP – De in Velp woonachtige ondernemer Ron Oei heeft een innovatieve bakfiets ontwikkeld. Bakfietsen met elektrische trapondersteuning bestaan al langer op de markt. Ook zonnepanelen worden inmiddels in ruime mate toegepast. Voertuigen op zonne-energie zijn echter nog zeldzaam. Het hoge energiegebruik van voertuigen, gecombineerd met de relatief lage opbrengst van zonnepanelen, maakte dat er tot nu toe alleen maar experimentele voertuigen (denk aan de Nuna Solar) werden ontwikkeld.
Er is nu een prototype ontwikkeld, waarbij de accu van de bakfiets opgeladen wordt met behulp van zonne-energie. Ron Oei aan het woord: “Het mooie is dat een klassiek en beproefd Nederlands vervoersconcept, de bakfiets, nu gecombineerd wordt met moderne technologie. Het huidige prototype zal verder ontwikkeld worden. Voor Rheden biedt dat kansen voor de werkgelegenheid en ook voor het toerisme. Ik zie gezinnen met hun kroost in de bak al moeiteloos de Posbank bedwingen”.
Zaterdag 8 maart wordt de bakfiets aan het publiek voorgesteld in samenwerking met GroenLinks Rheden. De bakfiets op zonne-energie zal dan ingezet worden voor een tocht langs alle dorpen in de gemeente Rheden, vanaf Velp via Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren en Spankeren naar Laag Soeren en weer terug naar Velp.

Ron Oei, tel; 06 – 4-0121410
Email: gtroei@gmail.com
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.