Home / Doesburg / Hans Braamburg al kwart eeuw ondernemer in doe-het-zelf

Hans Braamburg al kwart eeuw ondernemer in doe-het-zelf

DOESBURG – Op 3 maart 1989, een kwart eeuw geleden, opende Hans Braamburg de Hubo-winkel in de Meipoortstraat in Doesburg. Hij verhuisde later met Hubo naar de Leigraafsweg en nam drie jaar geleden de Multimate-vestiging aan de Verhuellweg over. “Dat overstappen van Hubo en Multimate was overigens niet zo’n grote ingreep”, vertelt Braamburg. “Beiden maken, net als Fixet, deel uit van de Doe-het-zelfgroep Nederland. Dat is de overkoepelde organisatie van zelfstandige ondernemers in de doe-het-zelf branche.”

De uit Hattem afkomstige Braamburg (53) begon rechtstreeks van school in de Hubo winkel in Zwolle. Daar leerde hij het vak en groeide de wens zelf ondernemer in die branche te worden. Dat lukte zoals gezegd 25 jaar geleden in Doesburg en Hans Braamburg, echtgenote Caroline en hun kinderen zijn nog steeds gelukkig met die toenmalige beslissing. Twee van hun kinderen, Vincent en Laurens, werken inmiddels ook in de zaak en hoewel ze zelf nog lang niet aan stoppen denken en toe zijn, is opvolging daarmee ook gewaarborgd. En dat voelt goed voor een ondernemer.

Het markante grijs-gele pand aan de Verhuellweg herbergt een echte doe-het-zelf winkel. Bouwmaterialen, verf, gereedschap, sanitair en noem maar op. Ook laminaat, buiten- en binnenzonwering, kastsystemen en dakramen maken deel uit van het assortiment, dat ruim en overzichtelijk staat gerangschikt in de royale zaak. Ook nog steeds de hele wand kleingoed. Bij Multimate in Doesburg kun je nog drie schroeven los kopen als je dat wil. Multimate heeft dan ook een grote schare klanten die beslist niet alleen uit Doesburg komen. Ook vanuit plaatsen als Dieren, Drempt, Keppel, Angerlo of nog verder weg, komen de klanten naar de goed bereikbare winkel.

Multimate is een bouwmarkt voor de echte doe-het-zelver. Goede materialen, beproefd gereedschap en een deskundig advies. Hans Braamburg klust zelf ook graag, heeft eigenhandig hun eigen huis volledig verbouwd en maakt graag zelf meubeltjes. Maar omdat niet iedere klant zelf zo handig is, heeft Multimate in Doesburg ook een eigen timmerman in dienst. Die voert desgewenst de wat meer gecompliceerde klussen uit, of plaatst de dakramen van Velux, die Braamburg verkoopt.

In het kader van het 25-jarig ondernemersjubileum geldt er donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 maart een korting van liefst 25% op het hele assortiment. “We willen geen receptie of zo”, vertellen Hans en Caroline Braamburg. “We laten liever onze klanten meegenieten van dit jubileum.”

Multimate Braamburg, Verhuelleweg 1b, Doesburg, Tel: 0313-478558. www.multimate.nl.

Foto:
Hans en Caroline Braamburg, op deze foto met zoon Laurens, vieren het 25-jarig ondernemers-jubileum – foto: Wencel Maresch

 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.