Home / Loenen / Hartelijk afscheid van Loenens kosterspaar

Hartelijk afscheid van Loenens kosterspaar

LOENEN – De Loenense kerk en Jeugdhuis puilden zondagmorgen uit van belangstellenden voor het kosterspaar Gerrit en Marietje van de Steeg. De Kerkenraad van de Protestante Gemeente Loenen wilde het paar in het zonnetje zetten bij het kostersjubileum en het afscheid. Gerrit was een kwart eeuw koster en Marietje 22 jaar beheerster van het Jeugdhuis.

Na de sfeervolle dankdienst met medewerking van dominee Hans van Driel, muziekvereniging OLTO en de zanggroep The 4-of-us was er aansluitend de drukke receptie in het Jeugdhuis. Honderden kwamen het kosterspaar de hand schudden.

Dominee Hans van Driel voerde het woord namens de Kerkenraad. Hij had Van de Steeg leren kennen als een man die zich ten volle inzet voor zijn taak als koster. Koster is volgens Van Driel afgeleid van het woord custos, hetgeen ´bewaker´ betekent. Deze taak was zeker bij Van de Steeg in goede handen. Hij voerde zijn taak altijd nauwgezet uit. Niet alleen in de kerk zorgde hij dat alles tot in de puntjes geregeld was maar ook buiten het kerkgebouw was hij actief op het kerkhof. Van Driel had veel steun aan hem gehad als er wat geregeld moest worden met rouw en trouw. Veel waardering had hij ook voor echtgenote Marietje die 22 jaar alles regelde voor het Jeugdhuis dat ook eigendom is van de Protestante Gemeente. Volgens Van Driel had Marietje het Jeugdhuis verzorgd alsof het haar eigen huis was. Hij vroeg zich af hoeveel kopjes koffie zij gezet heeft. Dat zullen er zeker duizenden zijn. Ook Marietje deed veel meer dan haar eigenlijke taak was. Ze pakte gewoon de schoffel als dat nodig was. Ook was zij tijdelijk kosteres toen Gerrit ziek was. Van Driel dankte beiden voor de grote betrokkenheid. Door de Kerkenraad werd beiden een zilveren insigne opgespeld met oorkonde en daarbij bloemen en een gevulde enveloppe.

Marcel Dammers sprak namens OLTO. Hij dankte het paar voor hun medewerking bij optredens in de kerk en bij de repetities in het Jeugdhuis. Hans Verheul voerde het woord namens het bestuur van ‘buurman’ Verenigingsgebouw De Brink. Vele jaren waren ze al goede buren en nooit lastig als er een teveel lawaai was.

Als verrassing trad tijdens de receptie het vrouwenkoor De Regenboog uit Oosterhuizen op. Het koor repeteert om de twee weken in het Jeugdhuis en heeft met Marietje een goede band. Evelien van de Brink dankte haar voor de fijne samenwerking. Onder leiding van Bart Willemsen zong het koor drie liedjes. Bij het liedje 24 rozen van Toon Hermans kreeg het paar een bos rozen aangeboden.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.