Home / Doesburg / Magisch Realisme in De Roode Tooren

Magisch Realisme in De Roode Tooren

DOESBURG – In Streekmuseum de Roode Tooren in Doesburg is nog tot en met 4 mei een expositie te zien van Alwin Kok. De tentoonstelling is getiteld Magisch Realisme langs de IJssel en omvat bijzondere gezichten van Doesburg, Zutphen, Deventer en omgeving. Publiek kan de werken van dinsdag tot en met zondag tussen 13.30 en 16.30 uur gratis komen bekijken.

Alwin Kok woont in de oude historische Hanzestad Deventer en schildert voor zijn plezier. Van jongs af aan heeft hij altijd schetsboeken vol getekend. In het begin veel landschapjes, vaak dicht bij huis. Hij werd daarbij erg geïnspireerd door de schetsen van Rembrandt.
Alwin voelt zich het meest aangetrokken tot de magisch-realistische schilderkunst. Hij heeft in korte tijd een heel eigen stijl ontwikkeld, waarin precisie en kleuren bijzonder en in balans zijn. De schilderijen van Alwin Kok zijn een confrontatie tussen het concrete en de illusie. Kok daagt de kijker uit het vervreemdende effect boven water te krijgen en te zien.
Opvallend zijn de sprankelende en heldere kleuren waarmee Alwin Kok in een tafereel ruimte en leegte creëert. De helderheid van zijn kleurpalet is zeer treffend en toch vervreemdend. Het mystieke element in zijn schilderijen heeft een grote aantrekkingskracht en de vele verborgen details lokken je om het schilderij vaker te bekijken.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.