Home / Bronckhorst / Boomfeestdag Bronckhorst op negen locaties

Boomfeestdag Bronckhorst op negen locaties

BRONCKHORST – Twaalf scholen uit de gemeente Bronckhorst nemen dit jaar deel aan Boomfeestdag op woensdag 12 maart. De scholieren gaan boompjes planten op negen locaties in Vorden, Kranenburg, Keijenborg, Hummelo, Steenderen, Baak, Zelhem en Wichmond.

Tot twee jaar geleden werd de organisatie van Boomfeestdag gedaan door de gemeente Bronckhorst. Bezuinigingen maakten hier en eind aan. Omdat de dag een mooi moment is om de jeugd stil te laten staan bij het groen in de omgeving, wilde een aantal initatiefnemers de Boomfeestdag niet laten stoppen. Er is een Comité Boomfeestdag Bronckhorst opgericht, bestaande uit vertegenwoordigers van Vereniging Bomenbelang, de agrarische natuurvereniging ‘t Onderholt en de hoveniersbedrijven Inhetgroen en Piek Zweverink. Het voordeel van de andere organisatie is dat er op verschillende locaties wordt geplant, zodat de kinderen in bijna alle gevallen dicht bij school aan de slag kunnen. Er doen dit jaar twaalf scholen mee in Bronckhorst, dat is drie maar dan vorige jaar.
 

Lees ook

Bronckhorst is Wandelgemeente van het Jaar

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst is door wandelkrant Te Voet uitgeroepen tot Wandelgemeente van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.