Home / Klarenbeek / Duizenden bij Klarenbeeks carnaval

Duizenden bij Klarenbeeks carnaval

KLARENBEEK – Carnavals Vereniging De Neutenkrakers uit Klarenbeek heeft weer uitbundig carnaval gevierd! Van gezellig klein in het café tot groots in de zalen en feesttent. En natuurlijk weer een mooie optocht op zaterdag, met duizenden kijkers langs de route.

Donderdag avond is het carnaval gestart met het ‘wagenbouwerscafé’. Deze traditie is twee jaar geleden in het leven geroepen om met alle bouwers te proosten op een goed carnavals weekend. Deze avond werd bezocht door ongeveer 130 bouwers.
Vrijdagmiddag kwam de jeugdraad met Prins Antonie en Prinses Manouk naar Het Krakershol, om in de polonaise op te komen voor het kindercarnaval. 125 Kinderen genoten van de doe, spel, dans-en feestmiddag die natuurlijk helemaal in het teken van carnaval stond. Er werden helium ballonnen opgelaten die het hele weekend in de zalen pronkten. In de avond werd het jeugd carnaval gevierd, met DJ Sorento was het weer een dol feest voor de ruim 100 jeugdigen.

Zaterdagochtend was het extra druk bij het station Klarenbeek. Daar was de opstelling van meer dan 1000 deelnemers die aan deze optocht in Het Neutendarp meededen. Vele creaties kwamen voorbij, erg bijzonder was de grote deelname van jeugd aan deze Klarenbeekse optocht. Met het thema ‘Carnaval wind ons op’ werd de optocht geopend. Thema’s als goudkoorts, smurfen en de crisis, maar ook een heus ‘dweil’-orkest liet van zich horen. Badr Hari was aanwezig en Het Hooiland sloeg zich er wel doorheen! Voor sommige, zoals de flauwe grap, kon het ‘nog flower’. Natuurlijk vol trots ook de jeugdraden van De Neutenkrakers en De Lollebroek. De Prinsenwagens van De Klutsers, Sleutelveugeltjen, De Lollebroek en Pampus.

De zaterdagavond weet Magnus er ieder jaar weer een groots feest van te maken. De DJ uit Oldenzaal is al jaren deelgenoot van het carnavalsfeest van De Neutenkrakers. De vele carnavalvierders gingen helemaal los na de geslaagde optocht van die middag.
Zondagavond, hét carnavalsfeest voor velen. Deze avond was DJ Magnus weer van de partij en waren de Deventer Dweilers aanwezig om het nog een extra carnavalstintje te geven. Iedereen was zo in de sfeer van het carnaval, dat de laatste uurtjes zo bereikt waren.
CV De Neutenkrakers kijkt terug op een zeer geslaagd weekend, met dank aan alle vrijwilligers die dit weer mogelijk hebben gemaakt. Foto’s en de complete uitslagenlijst zijn te zien op www.cvdeneutenkrakers.nl.

Uitslagen: Grote praalwagens: 1e prijs: De Doordoouwers, thema Fantasie 2e prijs: CV Panlat, thema Ruimte 3e prijs: CV De Slaapfluiters, thema Happy Birds day .Kleine praalwagens:1e prijs De Flauwe Grap, thema Kan het nog flower? 2e prijs De Melkbusse, thema Gipsy wedding. 3e prijs CV Piekfijn, thema Pieken. Grote loopgroepen: 1e prijs CV De Harem van Cees, thema Vogels. 2e prijs The Sugarbabes, thema Keep calm and……3e prijs CV laat maar lopen, thema Toiletjuffen. Kleine loopgroepen: 1e prijs. CV Party Valken, thema Badr Hari. Jeugd: 1e prijs De jeugd van tegenwoordig, thema Barbi en Ken. 2e prijs CV altijd schik, thema Selfie. 3e prijs De wilde feestbende, thema Freek in het wild. De best versierde tuin werd wederom dit jaar uitgereikt aan de buurt Molenweg die hun tuinen ingepakt hadden met vele kado’s!
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.