Home / Beekbergen / Garage Neuteboom halve eeuw actief als bergingsbedrijf

Garage Neuteboom halve eeuw actief als bergingsbedrijf

BEEKBERGEN – Garage Neuteboom bestond op 24 februari 50 jaar. Het bedrijf was in die jaren vooral actief als bergingsbedrijf. Maar is ook actief met een eigen garagebedrijf en als takelbedrijf.

Een stukje geschiedenis: op 24 februari 1964 begon Jaap Neuteboom met een garagebedrijf en een tankstation in Beekbergen. In die tijd was er op het gebied van autoberging weinig geregeld. Neuteboom had echter een dolly (een soort aanhanger waarmee je auto’s af kan slepen) en al gauw werd het bedrijf regelmatig gebeld om auto’s met schade af te slepen. De wegen werden echter drukker en ongelukken namen toe, hetgeen ertoe leidde dat er een landelijk systeem voor het bergen van voertuigen werd ontwikkeld. De dolly werd een bergingsauto en anno 2014 heeft Garage- Takel- en Bergingsbedrijf Neuteboom een uitgebreid wagenpark! Ook het tankstation en de werkplaats zijn nog steeds in bedrijf.

Hoewel de crisis ook te bemerken is in deze branche, laat de huidige directie – Gerrie Neuteboom-Brink en zoon Freddy Neuteboom – zich niet uit het veld slaan. Nieuwe tijden vragen om nieuwe ideeën, creativiteit en innovatie. Een voorbeeld hiervan: Neuteboom bezit een multifunctionele, sterke DAF met 48-tonmeterkraan voor regulier werk, maar ook voor bijzondere transporten (vrachtwagens, containers) en hijsklussen.
 

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.