Home / Hummelo / Olympische Spelen

Olympische Spelen

HUMMELO – In het kader van de Olympische Spelen in Sotsji was het tijd voor een sportieve prestatie in groep acht van OBS de Woordhof in Hummelo. Na de inspanningen van de Citotoets, mochten de kinderen zich lekker uitleven met allerlei sportieve activiteiten. Juf Fieke had haar eigen Olympische Spelen opgezet met een olympische fakkel, ijshockey, skiën, snowboarden en schaatsen. Bij gebrek aan winter werd dit alles nèt even iets anders gedaan dan in Sotsji. Het skiën werd gedaan op twee lange latten waar je met zijn drieën op kon staan. De snowboards werden vervangen door skateboards en de schaatsen door skeelers. Het dragen van de olympische fakkel werd nagebootst door een omgekeerde pion rond te dragen, met daarop een rode bal, die natuurlijk niet mocht vallen. Het ijshockey werd ten slotte gedaan met knotssticks en een bal. De leerlingen hebben genoten van deze sportieve dag. Net als bij de echte spelen waren er een paar valpartijen, maar dat mocht de pret niet drukken. Uiteindelijk ging iedereen met een medaille naar huis.
 

Lees ook

Hummelo brengt ode aan Van Gorkum

HUMMELO – De eerste zondag van juni vond Hummelo Open plaats; een fietscrosswedstrijd gehouden door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.