Home / Doesburg / Inzameling GFT voortaan weer in alle straten

Inzameling GFT voortaan weer in alle straten

DOESBURG – Vanaf 28 maart kunnen bewoners van de Doesburgse binnenstad hun gft-container weer gewoon aan huis aanbieden. De vorig jaar ingestelde inzamelroute door de binnenstad komt daarmee te vervallen. Het aanbod bleek veel groter dan verwacht en daarmee werd het lonend het GFT-afval weer huis-aan-hui op te halen.

De gemeente Doesburg is in goed overleg met de wijkraad Binnenstad tot deze oplossing gekomen. De gft-inzameling zal daarmee dezelfde route hebben als de inzameling van het kunststof verpakkingsmateriaal. De aanleiding is een veel hogere mate van gft-inzameling in de binnenstad ten opzichte van de prognose van een jaar geleden.

Bij de invoering van de nieuwe afvalinzameling is ervoor gekozen om in de binnenstad het gft-afval langs een vastgestelde route, van twee straten en de singels, in te zamelen. De verwachting was namelijk dat daar slechts een beperkt aantal huishoudens gebruik van de gft-container zou gaan maken. De inzamelwagen zou dan niet door de hele binnenstad rijden voor het beperkte aantal containers. Dat spaart kosten en geeft minder overlast voor het overigens verkeer. Het aantal gebruikers van de gft-container is evenwel groter dan verwacht en nam zelfs nog toe in de loop van 2013. Daarnaast gaven meerdere bewoners aan problemen te hebben om de soms zware gft-container bij de aanbiedroute te krijgen.

De Doesburgse gemeenteraad heeft het college eind november verzocht om te onderzoeken of er beter aan de behoefte van de binnenstadbewoners tegemoet gekomen kan worden. Met de nieuwe inzamelroute wordt daaraan voldaan. De oplossing heeft geen gevolgen hebben voor de inzamelkosten. De inzameling wordt in Doesburg uitgevoerd door Berkel Milieu.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.