Home / Hoenderloo / Prijswinnende gerechten bij ’t Pannekoekhuis Hoenderloo

Prijswinnende gerechten bij ’t Pannekoekhuis Hoenderloo

HOENDERLOO – Een pannenkoekenhuis zoals je dat voor je hebt als je aan een pannenkoekenhuis denkt. Dat is ‘t Pannekoekhuis Hoenderloo, aan de Krimweg 93-95 in Hoenderloo. Eigenaar Paul Oldenburg en zijn vrouw Diana serveren hier de heerlijkste – prijswinnende – pannenkoeken.

Het pannenkoeken bakken gaat Oldenburg – die uit een familie van pannenkoekrestauranthouders stamt –blijkbaar goed af, want twee jaar geleden mocht Pannekoekhuis Hoenderloo zich bij de eerste editie van het NK pannenkoekbakken zelfs Nederlands Kampioen noemen, met een heerlijke pannenkoek waar onder meer varkensfilet in verwerkt was. Tijdens de horecavakbeurs in januari 2012 werd deze pannenkoek door een vakjury als lekkerste van heel Nederland bestempeld. Overigens nam Oldenburg ook dit jaar – als titelverdediger – deel aan het tweejaarlijkse evenement, maar moest de eer laten aan een Limburgse collega. De inzending was dit keer een pannenkoek met onder meer brandnetelkaas, rucola, tomaat, rauwe ham en pesto.

Overigens betekent de term ‘pannenkoekenhuis’ niet dat er alleen maar pannenkoeken te verkrijgen zijn in het sfeervolle etablissement aan de Hoenderloose Krimweg. “We hebben ook een variërende dagschotel en bijvoorbeeld een lekkere schnitzel. Maar de hoofdmoot is natuurlijk wel de pannenkoek in tientallen varianten,” stelt Oldenburg. “Dat klinkt logisch, maar je wilt wel een alternatief kunnen bieden. Of we zelf nog wel eens een pannenkoek eten? Jazeker, iedere week. Dat hebben we er al die tijd nog ingehouden. Om de kwaliteit te controleren, maar ook gewoon omdat het lekker is. De meest verkochte pannenkoek is overigens de Boerenpannenkoek, met spek, ei, champignons en garnering. Dat is een topper, maar ook de Egyptische met shoarma bevalt de klanten heel erg goed. Maar zijn natuurlijk allemaal erg lekker. Van simpel tot uitgebreid. Ook voor kinderen hebben we speciale pannenkoeken, met natuurlijk de bijbehorende cadeautjes die ze zelf mogen uitzoeken.”

Wie in 1989 zijn deuren opent, viert in 2014 zijn zilveren jubileum. Dat geldt dit jaar ook voor Pannekoekhuis Hoenderloo en dat gaat gepaard met diverse leuke acties. “Zo hebben we een speciale jubileumpannenkoek ontwikkeld,” vertelt Paul, “waarop we de hele maand maart 25 procent korting geven. In de week van 11 tot en met 16 maart krijgen klanten bovendien 25 procent korting op de totale rekening.” Daarnaast is er in het jubileumweekend van 14, 15 en 16 maart een ballonnenartiest en is er live muziek van Dave Goodman uit Ede. Tot slot krijgen alle gasten een mooi flesje wijn met een speciaal etiket. Acties zijn terug te vinden op www.pannekoekhuishoenderloo.nl.
 

Lees ook

Nieuw IKC heet Hei & Bos

HOENDERLOO – Tijdens een heel drukke eerste open dag zaterdagmiddag van het nieuwe integrale kindcentrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.