Home / Doesburg / Militaire Kapel naar Doesburg

Militaire Kapel naar Doesburg

DOESBURG – Op zaterdag 22 maart speelt de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ in sporthal Beumerskamp in Doesburg de landelijke primeur van ‘De mens centraal’. Dit multimedia-concert is opgebouwd rond zes audiovisuele portretten van de mens achter de militair. Het muzikale paradepaardje van de Koninklijke Landmacht speelt tijdens dit concert onder andere muziek uit de film Independence Day, Brothers in Arms van Dire Straits en Music van John Miles.

De Koninklijke Landmacht biedt dit concert aan Doesburg aan in het kader van het jubileumjaar 2014: 200 jaar landmacht. Het concert is het resultaat van de contacten van de Stichting Doesburg 777 met de Koninklijke Landmacht in de voorbereidingen op het jubileumjaar van de Stad Doesburg. Hoewel 22 maart 2014 buiten het Feestjaar 777 valt, heeft de Stichting de mogelijkheid om dit unieke evenement naar Doesburg te halen met beide handen aangegrepen.

De realisatie van het project was mogelijk dankzij de nauwe samenwerking tussen de Koninklijke Landmacht, het Doesburgse Muziekcorps der Voormalige Schutterij, de Gemeente Doesburg en de Stichting Doesburg 777, en met medewerking van badmintonvereniging Doesburg en korfbalvereniging Rivalen uit Doesburg, de uitbater van sportkantine Beumerskamp, Martin Meurkes, en een groot aantal vrijwilligers.

De toegangskaarten voor deze unieke theatervoorstelling zijn gratis en kunnen worden opgehaald bij Primera Doesburg, Meipoortstraat 12, en VVV Doesburg, Gasthuisstraat 13.

De organisatie vraagt bezoekers uit Doesburg om per fiets of met het openbaar vervoer te komen. Bezoekers van buiten Doesburg kunnen parkeren op de parkeerplaats bij de sporthal en op de Bingerdenseweg.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.