Home / Rheden / Werkgroep aan de slag met speelvoorzieningen zwembad Rheden

Werkgroep aan de slag met speelvoorzieningen zwembad Rheden

RHEDEN – Bij de opening van het nieuwe zwembadseizoen beschikt het openluchtbad Rheden over een of meerdere extra speelvoorzieningen; dat is het eerste doel dat de werkgroep zwembad Rheden zich heeft gesteld. De werkgroep kwam bij elkaar nadat wethouder Ronald Haverkamp een oproep op twitter had geplaatst om geld bijeen te sparen voor een grote glijbaan.

De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van Actie Comité Behoud Zwembad Rheden, vrijwilligers, Rhedens Dorpsbelang, PFC Rheden en de gemeente Rheden. De werkgroep heeft alle binnengekomen en eigen ideeën geïnventariseerd. De conclusie is dat het realistischer is om breder te kijken naar mogelijkheden voor speelvoorzieningen, en niet direct in te zetten op de relatief dure grote glijbaan.
De werkgroep kiest voor een groeiscenario: voor aanvang van het nieuwe zwemseizoen moeten een aantal kleine speelvoorzieningen bij elkaar gespaard zijn.
Het zwemseizoen 2014 wordt daarna gebruikt om met verschillende acties geld in te zamelen om voor het zwemseizoen 2015 een grote(re) speelvoorziening te realiseren. Het ultieme doel is een grote glijbaan. Het is de bedoeling om daarna ieder jaar acties te organiseren om geld in te zamelen.

De werkgroep gaat actief op zoek naar sponsoren. De pijlen zijn daarbij vooral gericht op lokale bedrijven en de grote supermarkten. De gemeente zoekt uit wat de mogelijkheden zijn om voor iedere 100 euro sponsorgeld een abonnement te verstrekken. Sponsoren krijgen op een nader te bepalen plaats in het zwembad een naamsvermelding.
Scholen en sportverenigingen worden ook benaderd door de werkgroep om te kijken welke mogelijkheden zij hebben om medewerking te verlenen. Hierbij valt te denken aan sportieve evenementen die geld in het laatje brengen, zowel voor henzelf als voor speelvoorzieningen in het zwembad.
De werkgroep gaat het regionaal subsidiebureau vragen om subsidiemogelijkheden in kaart te brengen op het vlak van sportstimulering en gezondheid. Ook wordt de Wurfbain Stichting Rheden benaderd en worden de mogelijkheden voor crowdfunding, verlotingen en collectes onderzocht.
De werkgroep doet een dringende oproep aan alle inwoners en gebruikers. Wie in welke vorm dan ook wil bijdragen aan de activiteiten van de werkgroep is van harte uitgenodigd zich te melden via e-mail. glijbaan@rheden.nl.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.