Home / Regio / Zaterdag 1 maart Nationale Complimentendag!

Zaterdag 1 maart Nationale Complimentendag!

REGIO – De afgelopen weken hebben we massaal gejuicht voor onze Olympische Toppers. En terecht! TeamNL kwam naar huis met maar liefst 24 medailles! Maar laten we zaterdag 1 maart ook eens ‘juichen’ voor al die mensen die dag in dag uit óók geweldige prestaties neerzetten. Maar dan in onze directe omgeving.

Die winkelmedewerker die jou altijd zo plezierig helpt, die vriend of vriendin die altijd voor je klaarstaat of die vrijwilliger die op zijn/haar vrije zaterdag ‘gewoon’ weer in de sportkantine staat. Want hoe zou onze maatschappij eruit zien zonder deze mensen? En laten wij ze wel genoeg weten hoe wij hun inspanningen waarderen? Zaterdag 1 maart is het voor de 12e keer Nationale Complimentendag: de dag bij uitstek om dit nog eens extra duidelijk te maken.

Kosteloze investering, onbetaalbaar effect
Initiatiefnemer Hans Poortvliet: “Het bijzondere aan de Nationale Complimentendag is dat iedereen eraan mee kan doen. Het unieke aan een compliment is immers dat het kosteloos gegeven kan worden, de voorraad ervan oneindig is en het effect ervan … onbetaalbaar! Want niets maakt een mens (partner, werknemer, collega, buurman, vrijwilliger, vriend, vriendin) vrolijker, enthousiaster, meer betrokken, loyaler en bereid om iets voor jou (terug) te doen (uberhaupt dé voorwaarde voor een geslaagde ‘participatiemaatschappij’!) dan een oprecht teken van waardering.”

Internationaal: World Compliment Day
Was #complimentendag in 2013 al meer dan 30 uur ‘non-stop’ trending topic nummer 1 op twitter, de, door dezelfde iniatiatiefnemers, gedane oproep om te komen tot een heuse World Compliment Day heeft inmiddels aandacht gekregen vanuit meer dan 50 landen.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.