Home / Dieren / GBO blijft strijden voor andere inrichting stationsgebied

GBO blijft strijden voor andere inrichting stationsgebied

DIEREN – Op 14 februari deed de Raad van State (RvS) uitspraak over de bezwaren op het inpassingsplan Traverse Dieren van de provincie Gelderland. Onder andere is de oostkant van het inpassingsplan vernietigd op grond van onvoldoende garantie voor een acceptabel woon- en leefklimaat voor de aanwonenden van de Burgemeester Wilemsestraat 2, 4 en 6, nadat Traverse Dieren is gerealiseerd. “Dit is iets wat wij al jaren roepen en voelen ons daarmee gesterkt door deze uitspraak”, aldus Dick Ottevanger, voorzitter van de Gezamenlijke Belangenorganisaties Dieren eo (GBO).

Uit de uitspraak blijkt dat parkeren aan de zuidzijde van het NS station op grond van de bestemming mogelijk is. “Als de bestemmingen zowel aan de noord- als de zuidzijde parkeermogelijkheden toestaan, waarom kiezen we daar dan niet voor? In plaats van voor progressieve en opgeklopte ideeën als een parkeergarage. Z’ on parkeergarage heeft een te stedelijk karakter voor een dorp als Dieren en kost enorm veel geld wat helemaal niet nodig is”, beargumenteer Ottevanger.
Een derde punt die GBO nogmaals bij de politiek wil onderstrepen is dat uit de uitspraak van RvS blijkt dat de toegangen naar het station cq perron voldoen aan de huidige maatstaven. “Er is geen noodzaak hier verandering in te brengen en daarmee hoeft die dure passerelle dus ook niet gerealiseerd te worden”, aldus de voorzitter van de belangenorganisaties.
GBO wil deze zaken nogmaals bij de politiek onder de ogen brengen. “Gezien de plannen die er liggen en de mogelijkheden die er zijn, is het zeker mogelijk om te komen tot een andere inrichting van het stationsgebied. Initiatiefnemer: praat nogmaals met bewoners en belangenorganisaties, kom er samen uit en kom met een oplossing die past bij Dieren”, roept Ottevanger op.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.