Home / Doesburg / Junioren worden scheidsrechter

Junioren worden scheidsrechter

DOESBURG / DREMPT – In de afgelopen week hebben 21 junioren van SC Doesburg en HC’03 deelgenomen aan de KNVB cursus jeugdscheidsrechter. Deze cursus, die werd begeleid door KNVB scheidsrechter Jeroen Sanders, bestond uit een deel theorie en een deel praktijk.

Op woensdag 19 februari is het theorie deel gehouden bij HC’03 en zaterdag was het praktijkgedeelte bij SC Doesburg. Het theoriedeel bestond onder andere uit spelregels, eigenschappen van F en E-pupillen en hoe om te gaan met lastige leiders, trainers of ouders. Het praktijkdeel is afgesloten met een praktijkexamen, wat voor de cursisten inhield dat zij een deel van een wedstrijd van de Doesburgse F-pupillen gingen fluiten.

Na het praktijkdeel werd het theorie-examen afgenomen en bij een voldoende score werd het KNVB certificaat ‘jeugdscheidsrechter’ behaald. Zeer positief te benoemen is dat alle cursisten zijn geslaagd voor deze cursus. Vanuit SC Doesburg zijn dat Jochem, Emre, Justin, Michel, Jeffrey, Damian, Jair, Caine en Ian.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.