Home / Oosterhuizen / Samen muziek maken

Samen muziek maken

OOSTERHUIZEN – Kinderen uit Oosterhuizen en omstreken krijgen sinds januari elke zaterdagochtend accordeonles van Henny Vels. Henny is dirigent, componist en producent van het Apeldoorns Accordeon Orkest (AAO) en is al 58 jaar onlosmakelijk verbonden met de veelzijdige accordeon.

Het project duurt circa vier maanden en in die korte tijd leren de kinderen zo veel, dat ze al met het grote orkest mee kunnen spelen. Een optreden met het orkest wordt dan ook de afsluiting van het project.
De methode die Henny Vels gebruikt, werkt heel goed. De kinderen leren niet eerst noten lezen, maar kunnen direct na de eerste les al een deuntje spelen en na een les of vijf kunnen ze ook al de bassen gebruiken. Het noten lezen gaat al spelend vanzelf. De kinderen hebben er veel plezier in en enkele weten nu al dat ze na de projectperiode door willen gaan met spelen.

De bedoeling van het project is om kinderen op een ongedwongen manier een accordeon te leren bespelen. Natuurlijk is de overstap naar een ander instrument ook mogelijk. Als de interesse gewekt is, dan bent u van harte welkom om eens een repetitie van het AAO bij te wonen. Elke maandagavond wordt er gerepeteerd in de voormalige muziekschool aan de Egerlaan 17 te Apeldoorn. Het B en C orkest repeteert van 19.00-20.00 uur en het A orkest van 20.15-22.15 uur. De koffie staat voor u klaar.
 

Lees ook

Geslaagde kermis

OOSTERHUIZEN – De kermis in Oosterhuizen tijdens het Pinksterweekend was een groot succes. Voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.