Home / Eerbeek / Programma Carnavalsvereniging De Dwarsliggers

Programma Carnavalsvereniging De Dwarsliggers

EERBEEK – Vrijdagavond 28 februari is de officiële start van het carnavalsweekend van CV De Dwarsliggers in Eerbeek. Om 18.33uur is op het terrein tegenover residentie Spoorzicht de opening en de sleuteloverdracht die dit jaar door wethouder Frans Bruning wordt gedaan. Nieuw dit jaar is het openingsfeest dat plaats vindt in Spoorzicht. Een feest met een Hollands tintje. Zanger en DJ Rick zal ons deze avond voorzien van muziek om lekker op te swingen en polonaises op te lopen. Het feest begint om 21.11 uur en de entree is gratis.
Voor de jeugd van negen tot en met vijftien jaar is er bij residentie Spoorzicht een Carna-Disco met DJ Mike Een entreekaartje kost 2,50 euro en de disco begint om 19.33 uur en duurt tot 22.00 uur.

Na maanden van bouwen door de wagenbouw commissies is zaterdag 1 maart om 11.11 uur op de grote parkeerplaats bij De Heideroos in Eerbeek de overdracht van de Jeugdprinsen wagen tegen een symbolisch bedrag van 0,11 euro door Jeugdprins Dennis te betalen en daarna de overdracht van de Prinsenwagen tegen een symbolisch bedrag van 11,11 euro door Prins Marty den Eerste te betalen.
Het kindercarnaval of locomotiefjesbal genoemd, is zaterdagmiddag 1 maart in residentie Spoorzicht en begint om 14.01 uur. Een feest voor de jongste carnavalisten onder ons.
Op zaterdagavond is voor iedereen vanaf achttien jaar een gekostumeerd bal. Hierbij is verkleden verplicht (minimaal boerenkiel). De avond begint om 20.33 en duurt tot 01.00 uur.
De entreekaarten zijn in de voorverkoop 9 euro persoon; aan de zaal 10 euro per persoon.
Voorverkoop adressen zijn Tabor Primera, Loenenseweg 6c te Eerbeek, 0313 – 65 12 10 en
Residentie Spoorzicht, Loenenseweg 1 te Eerbeek, 0313 – 65 25 48.
Bij de buitenresidentie De Korenmolen is om 13.11 uur de start van de optocht. De Prinsenwagen stopt voor verzorgingshuis de Beekwal om het defilé af te nemen en de Jeugdprinsen wagen zal op het Oranje Nassauplein het defilé afnemen. De aankomst van de optocht bij Residentie Spoorzicht is om 14.44 uur. Van daaruit gaan we direct over in een groot carnavalsfeest voor de gehele bevolking van Dwarsliggersdorp en omstreken. De prijsuitreiking van de optocht zal om 16.01 uur en 16.44 uur zijn. De uitreiking van de wisselprijs is om 18.33 uur. Er zullen diverse artiesten optreden en dit feest duurt tot 21.11 uur. In de grote tent naast Spoorzicht is eten te koop. De entree is gratis.
In het buitenverblijf De Korenmolen in Eerbeek is maandag van 11.11 tot 15.11 uur het Frühschoppen met nieuw dit jaar het Rosenmontag thema. Er staat een tent buiten met eten en drinken. De muziek wordt verzorgd door Duo “De Band”.
Rond 19.00 uur vertrekt men met een bus naar s’ Heerenberg ook wel Waskuupstad genoemd om daar het carnaval mee te vieren.
Voordat de jeugdhoogheden aftreden, gaan ze nog eenmaal op hun jeugd prinsenwagen door het dorp. Voor alle kinderen is er lampionnen optocht. De lampions zijn vooraf te koop in de zaal van Spoorzicht. De lampionnenoptocht begint dinsdag om 18.33 uur en bij terugkomst om 19.01 uur is er voor iedereen warme chocolademelk. Het aftreden van de jeugd begint om 19.11 uur. Hierna is het carnaval voor de jeugd officieel voorbij.
De laatste avond voor de Dwarsliggers op dinsdag is het deurzakkersbal. Dit begint om 19.41 uur. De entree is gratis. Het is een laatste gezellige avond met muzikale ondersteuning van dweilorkest ’t Spult en DJ Henry. Om 21.33 uur is het aftreden van de hoogheden Prins Marty den Eerste, Prinses Anja, Adjudant Johan en Hofdame Willemien.

www.cvdedwarsliggers.nl
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.