Home / Doesburg / Gedicht op krantenpers

Gedicht op krantenpers

DOESBURG – Op de krantenproefpers uit 1900 wordt zondag tijdens de Culturele Zondag in Doesburg bij de historische boekdrukkerij De Arend een vrolijkgedicht gedrukt. Bezoekers krijgen gratis een exemplaar mee. Het gedicht wordt gedrukt op Venetiaans algenpapier.
Zoals gebruikelijk zal eigenaar Arie Niks aan de Nahuyssingel 28 drukken met ouderwetse losse loden letters. Hij gebruikt deze dag uit zijn gigantische collectie letters de lettertypes Libra en Mercator.
Na alle regen vindt Arie het erg toepasselijk om een opwekkend geluid te laten lezen. Op de site: www.boekdrukkerijdearend.nl is meer te lezen over deze bijzondere ambachtelijke drukkerij. De toegang van de Historisch Boekdrukkerij is gratis.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.