Home / Eerbeek / Vakbonden stellen ultimatum aan Watts Industries in Eerbeek

Vakbonden stellen ultimatum aan Watts Industries in Eerbeek

EERBEEK – CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten hebben een ultimatieve brief gestuurd aan de directie van Watts Industries in Eerbeek. Uiterlijk vrijdagmiddag 12.00 uur moet er een akkoord zijn over een sociaal plan. Zo niet, dan volgen er acties, zo kondigen de bonden aan.

Watts Industries, producent van producten voor drinkwater-beveiliging, wil de vestiging in Eerbeek binnen een jaar sluiten. "Een zeer teleurstellend besluit", vindt bestuurder Arthur Bot van CNV Vakmensen. "Het gaat hier om een financieel gezond bedrijf. Voor de sluiting is geen enkele reden, behalve nóg meer winst maken. Het is zuur als je op zo’n manier je baan moet kwijtraken. Daarom willen we een stevig sociaal plan ter compensatie."

Gedupeerden
Bij Watts Industries in Eerbeek werken ongeveer 40 mensen. Maar het aantal gedupeerden is veel groter, zegt Bot. "Er werken op dit moment ook ongeveer 120 mensen van Felua, een sociale werkvoorziening uit Apeldoorn. Velen van hen werken al jaren voor het bedrijf. De directie van Watts wil voor hen helemaal niets regelen. Dat vind ik niet kunnen. Watts moet een gebaar naar deze mensen maken."

Sociaal plan
Over een sociaal plan wordt al sinds 22 november vorig jaar onderhandeld. Tot nu toe zonder resultaat. In de ultimatieve brief eisen de bonden onder meer: een reële ontslagvergoeding; een budget van 4.000 euro voor bemiddeling naar ander werk; en budget van 4.000 euro voor scholing en training en een passend gebaar naar de gedupeerde werknemers van Felua

Watts Industries Netherlands, beter bekend onder de naam Watts Ocean, is een toonaangevend bedrijf op het gebied van produkten voor drinkwater-beveiliging. Het bedrijf ontwikkelt en fabriceert in de fabriek in Eerbeek al meer dan 35 jaar waterbeveiligings-producten en keerkleppen voor de Nederlandse en internationale markt.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.