Home / Dieren / Rheden en Dieren worden aangesloten op glasvezelnetwerk

Rheden en Dieren worden aangesloten op glasvezelnetwerk

DIEREN / RHEDEN – De uitslag is duidelijk: Rheden en Dieren hebben gekozen voor glasvezel. Voldoende huishoudens hebben ‘ja’ gezegd, waardoor het glasvezel-netwerk aangelegd gaat worden in Rheden en Dieren. Dankzij de vele aanmeldingen zal Reggefiber iedere woning binnen het aansluitgebied voorzien van een glasvezelaansluiting. Binnenkort start Reggefiber met de aanleg van dit netwerk.

De hoeveelheid data die Nederlanders versturen groeit explosief, met wel 60 procent per jaar. Dit ondermeer door apparatuur die slimmer en slimmer wordt. Glasvezel beschikt als ‘next generation’ netwerk over een enorme capaciteit. In het aansluitingsgebied krijgt iedere woning een eigen glasvezelverbinding die niet met de buurt hoeft te worden gedeeld, wat een positieve invloed heeft op de snelheid en stabiliteit van het netwerk. Dit ondersteunt het snel downloaden van films, het streamen van muziek of spelen van online games, maar vooral het uploaden en delen van bestanden.

Binnenkort gaat Reggefiber beginnen met de aanleg van het netwerk. Hierover ontvangen de bewoners tijdig bericht. Iedere woning binnen het aansluitgebied wordt voorzien van een eigen glasvezelaansluiting. Reggefiber brengt hiervoor geen kosten in rekening. Huishoudens met een glasvezelabonnement geven automatisch toestemming voor de aansluiting in de woning en de werkzaamheden die daarmee gepaard gaan. Ieder huishouden zonder glasvezelabonnement ontvangt nog een informatiepakket van Reggefiber. Daarin zit een antwoordkaart waarmee toestemming gegeven kan worden. De verwachting is dat de graafwerkzaamheden tot het einde van het jaar zullen duren.

“Ik ben enorm verheugd dat Rheden en Dieren zich hebben uitgesproken voor glasvezel. Iedere inwoner kan nu glasvezel in huis halen en toegang krijgen tot een betrouwbare verbinding. Rheden en Dieren zijn hiermee helemaal klaar voor de digitale toekomst en zijn mogelijkheden,” aldus Henk Holtrigter, salesmanager bij Reggefiber.

Wie meer informatie wil over de vele voordelen van glasvezel en over de serviceproviders, kan tijdens de aanleg van het glasvezelnetwerk ook terecht in de glasvezelwinkels. De medewerkers van Reggefiber staan daar klaar om alle vragen te beantwoorden en bieden een onafhankelijk advies met betrekking tot de verschillende abonnementen van de serviceproviders.
De glasvezelwinkels zijn gevestigd aan de Groenestraat 69 in Rheden en de Wilhelminaweg 27 in Dieren. Meer informatie en de openingstijden zijn te vinden op www.eindelijkglasvezel.nl/rhedendieren.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.