Home / Giesbeek / Giesbeek wordt weer even ’t Knorredorp

Giesbeek wordt weer even ’t Knorredorp

GIESBEEK – Prins Velz I & Prinses Maud regeren komend carnaval over ’t Knorredorp met hun leus: Carnaval met Prins Velz en prinses Maud kan niet meer stuk, met z’n allen gas d’r op en 4 dagen knallen in de Kruk!

Vanaf vrijdag 28 februari tot en met dinsdag 4 maart staat Giesbeek weer in het teken van carnaval. C.V. Knor- en Knalpot organiseert dit jaar voor de 53e keer het carnavalsfeest voor de Giese gemeenschap. Traditiegetrouw wordt Giesbeek weer even omgedoopt tot ‘t Knorredorp.

Het carnavalsweekend start vrijdag. Prins Velz en zijn gevolg bezoeken dan de Paulusschool waar ook het nieuwe Jeugdprinsenpaar wordt bekend gemaakt. Aan het eind van de middag gaat het kersverse Jeugdprinsenpaar voorop in de kinderoptocht door het ’t Knorredorp.

Zaterdagavond vanaf 20.11 uur begint het echte werk met de Grote Gekostumeerde Carnavalsavond. Rond 21.00uur is het prijsdansen waarbij de leukste en origineelste outfits worden beloond met mooie prijzen. Zondag 2 maart om 13.11 uur start de grote optocht waarna er ’s middags en ’s avonds verder gefeest wordt met de, in 2012 en 2013 tot populairste feestband van Nederland verkozen, band HIKE.
Het frühshoppen op maandag 3 maart wordt om 11.00 uur geopend met een ouderwets gezellig gratis ontbijt in café De Kruk. Hierna gaat het feest verder met de Frühshoppen-XXL Tirolerparty. Voor de bezoekers geldt de dresscode: lederhose of dirndl jurk.

Dinsdag is de afsluitende feestavond van het carnavalsweekend in ’t Knorredorp. Vanaf 20.11 uur gaat Prins Velz nog één keer voorop in feestgedruis en zal hij samen met zijn Prinses Maud en het Jeugdprinsenpaar de prijzen van de Grote optocht en straatversiering uitreiken om vervolgens de laatste feestavond nog even volop te genieten.
Carnavalskaarten zijn nog tot de carnaval te koop bij cafetaria Joosje in Giesbeek. Voor slechts 20 Euro heb je alle carnavalsdagen vrij entree bij het Hof van Giesbeek. Kijk voor meer informatie op www.knorenknalpot.nl, volg Knor- en Knalpot op Facebook of Twitter of mail met info@knorenknalpot.nl.
 

Lees ook

Voetbalkampioenen!

GIESBEEK – Het vierde elftal van GSV’38 4 uit Giesbeek heeft het kampioenschap binnen. In …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.