Home / Dieren / Start sloop woningen voor nieuwe parkeervoorziening Dieren

Start sloop woningen voor nieuwe parkeervoorziening Dieren

DIEREN – Op maandag 3 maart start de gemeente Rheden met het slopen van 10 woningen aan de Noorder Parallelweg en het pand ‘Tingeling’ in Dieren. De sloop van de woningen is nodig om plaats te maken voor de toegang naar een nieuwe tweelaagse parkeervoorziening aan de noordkant van het NS-station. De komst van de parkeervoorziening is onderdeel van de herinrichting van de stationsomgeving in Dieren.

Aanleiding voor deze herinrichting is de reconstructie van de N348/Traverse Dieren door de provincie Gelderland en de huidige parkeeroverlast in het gebied rondom het station.

Vooruitlopend op de reconstructie, de Traverse, van de N348, wordt in oktober van dit jaar de spoorwegovergang bij de Harderwijkerweg verbreed. Daarbij krijgt de Harderwijkerweg direct ten noorden van de spoorwegovergang een nieuwe indeling. Met deze werkzaamheden start feitelijk de uitvoering van het totale Traverse-project.
In het eindplaatje komt de Noorder Parallelweg verder van het spoor af te liggen, en krijgt een nieuwe aansluiting op de Harderwijkerweg. De Noorder Parellelweg wordt de in- en uitrit naar de nieuwe parkeervoorziening. De oude aansluiting van de Noorder Parallelweg komt daarmee te vervallen.

Alle werkzaamheden in en rond het project Traverse Dieren zijn nauw op elkaar afgestemd. Grofweg geldt dat de provincie verantwoordelijk is voor de reconstructie van de nieuwe, deels verdiept aangelegde N348 (Burgemeester de Bruinstraat) en een gedeelte van de N786 (Burgemeester Willemsestraat-Kanaalweg). De gemeente is verantwoordelijk voor de herinrichting van de stationsomgeving, de bouw van de nieuwe parkeervoorziening en een fiets-voetgangersbrug bij het station.

De Raad van State heeft vorige week een uitspraak gedaan over het inpassingsplan voor de Traverse. Het midden– en westelijk deel van het project zijn daarbij onherroepelijk geworden. Voor de sloop van de woningen is het niet nodig om te wachten tot de Raad van State een uitspraak heeft gedaan over de beroepen die tegen het bestemmingsplan zijn ingediend.
Voor de sloopactiviteiten is geen omgevingsvergunning vereist. Met de aanvraag van de omgevingsvergunning voor de parkeervoorziening wacht de gemeente op de uitspraak van de Raad van State.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.