Home / Loenen / ‘Boodschappen doen’ topper bij Loenense Dialectclub

‘Boodschappen doen’ topper bij Loenense Dialectclub

LOENEN – Opmerkelijk veel bezoekers uit de streek kwamen vrijdag en zaterdag kijken en luisteren naar de ‘artiesten’ van de Dialectlcub ‘Vrienden van de Steektaal Loenen en Umstreken’. De club gaf voor de 19e keer succesvolle uitvoeringen in het Verenigingsgebouw De Brink in Loenen. Er blijkt nog veel belangstelling te zijn voor humor en proza in het dialect. Beide avonden was de zaal prima bezet.

Dit keer had het bestuur gekozen voor een revue-achtig programma met een aantal korte sketchen afgewisseld met muziek en zang. Dit viel goed in de zaak. In een vlot tempo kreeg het publiek het programma voorgeschoteld. De regie had Bertha Muller. Voorzitter Betsie Tabor deed het goed dat de zaal weer goed gevuld. Ze was blij met de vaste bezoekers die ieder jaar trouw naar de Brink komen. Het gaat goed met de Loenense dialectclub. Kort geleden kreeg de club nog weer drie nieuwe leden. Maar er kunnen er nog meer bij. Dit keer was gekozen voor een gastoptreden van het duo Gerrit en Tera Lueks uit Klein Dochteren.

De dialectavonden werd gepresenteerd door Martien Kobussen die aandacht vroeg voor de eerste sketch: ‘Snelle hulp’. Willemien Smeenk was de mevrouw die in de problemen raakte omdat er geen water was. Jeanette Serris was dienstmeisje en Willem Klomp de loodgieter. Peter Muller het knechtje die een oogje had op het dienstmeisje. De jeugd van tegenwoordig werd uitvoerig besproken door Jan de Boer en Bart Bello.

Een komisch probleem met een verloren paraplu werd behandeld door Jenny Verweij en Louis Kruk. Ook waren er problemen in de sketch ‘De nieuwe hulp’ met Betsie Tabor, Henk Slief en Janny Jurriens. De grote inzet van de nieuwe hulp werd niet zo gewaardeerd.

Een topper was wederom de sketch ‘Boodschappen doen’ van Annie Wonnink. Enkele jaren geleden werd dit ook opgevoerd en nu wederom op verzoek. Voor een fraai decor van een complete winkel speelde zich alles af. Veel atributen moest aangesleept worden om de winkel in te richten. Kobus (Berend Reuvekamp) moest boodschappen doen omdat zijn vrouw ziek was. De bazige buurvrouw (Bertha Muller) bemoeide zich uitvoerig met de aankopen. Beiden zijn goed op elkaar ingespeeld. Ze staan al meer dan zestig jaar op de planken. Louis Kruk kwam ook nog even aan. Na de muziek kwam Kruk weer op de planken. Hij krijgt al bekendheid als Harm uut de Peerdekuule die ieder jaar op de uitvoering met zijn ‘geneul’ een kritisch tintje geeft aan de gebeurtenissen in eigen dorp en ver daarbuiten.

Het duo Gerrit en Tera Lueks trad twee keer op. Pas toen Gerrit in de Vut kwam ontdekte hij zijn schrijver- en zangtalent. Nu treedt hij veel op met zijn vrouw Tera en zingen liedjes over Achter de Iessel, Veurjoar in de kop, In de Vut en De Weduwe Van Nelle. Tussendoor gedichten die Gerrit maakte over uiteenlopende onderwerpen. Zang en gedichten werden door het publiek bijzonder gewaardeerd.

Het duo Annie en Marie vermaakte het publiek met hun vrolijke muziek op de Steiriche harmonica. Met een medley van Amsterdamse liedjes werd vrolijk meegezongen maar ook met het liedje Hoor je het ruisen der de golven.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.