Home / Rheden / aarschuwing politie voor malafide ‘gasfitters’

aarschuwing politie voor malafide ‘gasfitters’

RHEDEN – Op twee plaatsen in de gemeente Rheden zijn recent weer gevallen van de babbeltruc opgedoken. Deze keer ging het weer om twee mannen die zich voordeden als gasfitters die het voorzien hadden op geld en waardevolle spullen van vooral ouderen. De politie waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken.

Vorige week kreeg een inwoner op leeftijd van Ellecom bezoek van twee mannen, die de gasleidingen wilden controleren. Kort daarvoor was het slachtoffer al opgebeld door een onbekende man, die vertelde dat bij graafwerkzaamheden een gasleiding was geraakt en dat controle nodig was. Kort daarna verschenen de ‘gasfitters’ aan de deur en werden binnengelaten.

Twee dagen later, op donderdag 20 februari werd een oudere vrouw uit Dieren op dezelfde wijze benaderd over een gaslek. Een ook hier verschenen twee ‘heren’ aan deur voor ‘controle’.

Signalement
In beide gevallen was het de daders overigens niet gelukt om iets buit te maken. Wel was er sprake van overeenkomsten in de signalementen, de politie vermoedt dan ook dat het in beide gevallen om dezelfde daders gaat. Het zijn twee blanke mannen van tussen de 40 en 50 jaar, de een is ongeveer 1.75 m lang, de ander iets groter. Beiden spraken beschaafd Nederlands en zagen er verzorgd uit. De kleinere had een bol en wat gedrongen postuur, de grotere was stevig gebouwd. De mannen zouden rijden in een zilvergrijze of witte Volkswagenbus.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.