Home / Hall / Koorleden Hallse Zang gehuldigd

Koorleden Hallse Zang gehuldigd

HALL – Op de jaarvergadering van Gemengde Zangvereniging De Eendracht in Hall werden vijf koorleden gehuldigd. Jenny Schotpoort; zij is al 60 jaar lid van de vereniging. Na de kinderzang en het meisjekoor ging ze meteen door naar het grote koor. Daar zong ze vele jaren als alt en nu zingt ze al weer vele jaren bij de tenoren. Jenny droeg ook op andere wijze bij aan het koor: ze heeft in het verleden in het bestuur van de vereniging gezeten. Bovendien zorgt ze al tientallen jaren mede voor dat er voor iedereen in de pauze een kop koffie of thee klaar staat. En ze is altijd beschikbaar als er creatief bloemwerk nodig is: het versieren van de kerk voor de concerten of voor de inzendingen van de zang op de Floralia-tentoonstelling: Jenny verzorgt het tot in de puntjes. En daarom werd ze nu in de bloemetjes gezet: zij werd van harte bedankt voor haar 60 jaar toewijding aan de vereniging en kreeg daarvoor uit handen van voorzitter Mooibroek een fraaie, gegraveerde schaal.
Daarna werden drie koorleden gehuldigd die al 50 jaar lid zijn van het koor. Tineke Wassink is een heel trouw koorlid; als het maar even kan, komt ze op de repetitie en zingt ze haar partij als alt. Men kan ook altijd een beroep op haar doen voor activiteiten als oliebollen bakken of verkopen. De voorzitter overhandigde haar een KBZON-oorkonde en bedankte haar bijzonder voor haar trouw en inzet. Vervolgens Gerrie te Pas; als sopraan bezocht zij ook zeer trouw de repetities. Vele jaren heeft zij als penningmeester de financiën van de vereniging uitstekend beheerd. En voor verhalen uit het rijke verleden van het koor kan men ook altijd bij haar terecht. Vanwege haar gezondheid is meezingen helaas niet meer mogelijk. Jammer genoeg kon zij onverwachts ook niet op de jaarvergadering zijn. Het derde koorlid dat al vijf decennia trouw lid is van het koor is Marietje van Brink; zij zingt alt. Maar ook voor veel andere activiteiten levert zij haar bijdragen aan het koor. Zij is bestuurslid en als zodanig altijd bereidwillig om in te springen: ze assisteert de penningmeester, zij maakt en verkoopt mooie kaarten, ze maakt corsages, ze bakt oliebollen en nog veel meer. Ook Marietje kon niet op de vergadering aanwezig zijn.
De vijfde jubilaris is Willy Holdijk. Zij komt ook al weer 40 jaar trouw naar de repetities op maandagavond en zingt daar enthousiast als sopraan. En voor activiteiten als. het bakken van oliebollen kan men altijd een beroep op haar doen. De voorzitter bedankte haar ook hartelijk; zij kreeg het gouden KBZON-bondsinsigne overhandigd. Alle dames werden ook uitgebreid in de bloemetjes gezet.

Bijschrift foto, v.l.n.r.: Tineke Wassink, Jenny Schotpoort en Willy Holdijk.
 

Lees ook

Bord bij Koningsbrug

HALL – Op Koningsdag is naast de Hallse of Koningsbrug over het Apeldoorns Kanaal een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.