Home / Dieren / Gratis WOZ-bezwaar via Grotenhuis Makelaardij

Gratis WOZ-bezwaar via Grotenhuis Makelaardij

DIEREN – In de eerste maanden van dit jaar krijgt iedereen die op 1 januari huiseigenaar was de aanslag onroerendezaak-belasting (ozb) in de bus. Onderdeel van deze aanslag is de waardebeschikking, waarin de gemeente de waarde van de woning vermeldt zoals zij die hebben getaxeerd: de zogenaamde WOZ-waarde. WOZ staat voor ‘waardering onroerende zaken’.

Erg belangrijk, want de getaxeerde WOZ-waarde wordt door verschillende instanties gebruikt om belastingen of heffingen op te leggen. U moet hierbij denken aan de gemeentelijke onroerendezaakbelasting, de waterschapheffingen en het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Ook wordt de WOZ-waarde gebruikt voor de waarde van woningen die u via erfrecht verkrijgt (erfbelasting) en voor de waarde van woningen in box 3. Een te hoge WOZ-waarde kan dus grote financiële gevolgen hebben en bezwaar maken heeft vaak zin.

Bent u woonachtig in de gemeente Rheden, Brummen of Doesburg en bent u van mening dat uw woning een te hoge WOZ-waarde toegekend heeft gekregen, dan kunt u dit onder de aandacht brengen van de deskundige WOZ-taxateurs van Grotenhuis Makelaardij. Fabian Grotenhuis, gecertificeerd WOZ-taxateur en beëdigd NVM makelaar: “Wanneer wij na een bezoek aan uw woning ook van mening zijn dat de WOZ-waarde te hoog is vastgesteld, kunnen wij dit namens u aan de gemeente kenbaar maken middels een bezwaarschrift. Door met feiten te onderbouwen waarom wij van mening zijn dat de waarde te hoog is vastgesteld, wordt vaak het gewenste resultaat bereikt en zal de WOZ-waarde aangepast worden.”
Wacht niet te lang, binnen zes weken na dagtekening van de waardebeschikking dient het bezwaarschrift bij de gemeente te zijn ingediend.

In 2013 heeft Grotenhuis Makelaardij 180 bezwaarschriften ingediend en in veruit de meeste van de gevallen met succes de WOZ-waarde aangevochten. In totaal is er voor circa € 7.500.000,- aan WOZ-waarde verlaagd. De gemiddelde verlaging bedroeg € 41.500,-, In 2011 en 2012 lag dit nog op € 37.500,-. De gemiddelde jaarlijkse besparing voor de huiseigenaar lag daarmee rond de € 160,- per bezwaarschrift (de exacte besparing is afhankelijk van inkomen en gemeente). De hoogste aanpassing bedroeg € 298.000,- en leverde de rechthebbende een jaarlijks terugkerend voordeel op van circa € 1.150,-.

Wanneer u besluit de ervaren WOZ-taxateurs van Grotenhuis Makelaardij in te schakelen, dan verlenen zij u deze service kostenneutraal. In het bezwaarschrift wordt namens u aan de gemeente verzocht om een kostenvergoeding voor deskundigenhulp. Wanneer het bezwaarschrift ongegrond verklaard wordt, dan betaalt u niets. Wordt het bezwaarschrift gegrond verklaard, dan worden de begeleidingskosten verrekend met de deskundigenvergoeding die u van de gemeente ontvangt. Doordat de kosten gelijk zijn aan de aan u verstrekte vergoeding kost de dienstverlening u ook in dit geval netto niets.

Contactgegevens: Grotenhuis Makelaardij o.z., Lindelaan 10a te Dieren, tel. 0313-450717, www.grotenhuismakelaardij.nl. Twitter: www.twitter.com/grotenhuisoz.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.