Home / Rheden / 105 Jaar en fit

105 Jaar en fit

RHEDEN – Mevrouw Jantje Bongers-van Steenbeek werd zondagochtend bezocht door burgemeester Petra van Wingerden. De aanleiding was bijzonder genoeg, want mevrouw vierde haar 105e verjaardag.

Je zou niet zeggen dat de dame die op deze foto met de burgemeester zit te keuvelen, al 105 jaar is! Mevrouw Bongers beschikt dan ook over een opmerkelijk goede gezondheid en heeft het nog steeds erg naar haar zin in Rhederhof. Ze beleeft nog veel plezier aan luisterboeken en woont naar tevredenheid al 12,5 jaar in het zorgcentrum. Ze kan zich ook nog behoorlijk redden. Ze stapt nog iedere ochtend zelf onder de douche en geniet van het bezoek dat ze krijgt. Volgens haar houdt dat dagelijks contact met zo veel mogelijk mensen haar namelijk op de been.
Mevrouw Jantje Bongers werd 105 jaar geleden geboren in Oosterbeek en trouwde in 1932 met Rhedenaar Gerrit Bongers. Haar man was schipper en na haar huwelijk ging ze dan ook met hem aan boord wonen. Rheden was de thuishaven en in 1947 betrok het schipperspaar een woning in het dorp. Ze kregen zeven kinderen, die vooral door mevrouw werden opgevoed. Haar man was schipper en alleen op zondag bij zijn gezin. Inmiddels heeft mevrouw Bongers naast haar kinderen ook tien kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen. Haar man overleed 24 jaar geleden. Het geheim van haar leeftijd zit volgens haar in het contact met mensen. Die houden haar fit en vitaal – foto: Marc Pluim

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.