Home / Rheden / Ridderslag van Irma Dekker

Ridderslag van Irma Dekker

RHEDEN – Zaterdag werd Irma Dekker – Kersten, onder toeziend oog van tenminste vijftien eerder benoemde Ridders, tot Ridder in de orde van de Rhedense Leeuw geslagen. De onderscheiding wordt jaarlijks toegekend door carnavalsvereniging de Heiknüüters aan iemand die zich vele jaren en op bijzondere wijze belangeloos heeft ingezet voor de gemeenschap. De opstelling van de aanstaande ridder, de March & Showband, de steekdragers en het publiek was onwennig: na de herinrichting van het meester B. van Leeuwenplein moest iedereen de andere kant op staan en dus op de openbare weg. Daarvoor moet dan ook nog een vergunning aangevraagd worden…

Dekker (65) heeft zich vanaf haar zestiende ingezet voor zorg aan familie, zorg aan mensen met een (verstandelijke) beperking, zorg aan ouderen en zorg voor de Dorpskerk (zowel ten behoeve van de betrokken mensen als voor het gebouw). Kees Staats verrichtte, zoals al vele jaren, de plechtige handeling. In zijn toespraak haalde hij, passend bij de protestante levensovertuiging van Dekker, diverse bijbelverhalen aan en verbond ze met de actuele situatie. Dit mondde uit in een aansporing aan jongeren om hun talenten (vrijwillig) te delen met de samenleving. Dekker sprak tot slot een dankwoord. “Het was een complete verrassing voor me, maar ik vind het een grote eer om tot Ridder benoemd te zijn. Ik vind het hartstikke leuk en heb al veel felicitatiekaarten, telefoontjes en bloemen mogen ontvangen. Ik wil de Heiknüüters een compliment maken dat zij zoveel werk gemaakt hebben van alle voorbereidingen en mijn geschiedenis zo gedetailleerd op een rij te zetten; dit stel ik erg op prijs.”
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.