Home / Bronkhorst / Kunstprijs op Pinkstermarkt Brummen

Kunstprijs op Pinkstermarkt Brummen

BRUMMEN – De volgende editie van de Pinkstermarkt Brummen staat alweer stevig in de steigers. Tal van nieuwe activiteiten zullen tijdens de markt plaatsvinden. Nieuw dit jaar is het uitloven van de Kunstprijs Pinkstermarkt Brummen, voorafgaand aan de markt. Deze prijs is in het leven geroepen om het kunstaanbod tijdens de markt en het culturele leven in het dorp te stimuleren.

Alle kunstenaars uit Brummen, Gelderland, Nederland en van buiten landsgrenzen worden uitgenodigd om mee te doen met een kraam op de Pinkstermarkt. Iedereen met een kraam dingt mee naar de Kunstprijs. De winnende kunstwerken worden door Pinkstermarkt Brummen aangekocht voor 300 euro en vervolgens verloot via de Kans op Kunst-loterij. Verder krijgt de winnend kunstenaar een expositie.

Voor de Kans op Kunst-loterij worden loten verkocht. Bezoekers ondersteunen met de aankoop van een lot het cultuuraanbod op de markt. De gekochte loten kunnen per kunstwerk worden ingezet. Het kunstwerk van de kunstenaar waarop het meest wordt ingezet, krijgt de publieksprijs, een bedrag van 400 euro. De twee andere kunstwerken worden voor ieder 300 euro aangekocht. Loten voor deze loterij kunnen in de weken voorafgaande aan de Pinkstermarkt Brummen op 9 juni worden gekocht op diverse plekken in het dorp.

www.pinkstermarktbrummen.nl
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.