Home / Eerbeek / Reünie Lagere School Eerbeek

Reünie Lagere School Eerbeek

EERBEEK – We schrijven 1959, de openbare lagere school in Eerbeek. Het is de laatste schooldag voor de jongens en meisjes van de zesde klas als deze foto wordt gemaakt. De snoeptrommeltjes staan nog op de tafels, er is flink uitgedeeld om dit bijzondere moment te vieren. Het is de laatste keer dat deze 41 kinderen bij elkaar zijn.

Inmiddels hebben de meeste leerlingen, op de foto nog een jaar of twaalf, de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Zo ook Joop Vriezekolk, die bij het bekijken van oude foto’s het idee opvatte om eens een reünie te organiseren. Samen met Jan Jansen ging hij op zoek om alle 41 kinderen op de foto bijeen te krijgen. “Zeven van hen zijn helaas overleden”, vertellen de twee. “De rest hebben we weten te vinden, op twee mensen na.”

Het gaat ten eerste om Gerrie van de Berg, op de foto het tweede meisje van rechts op de voorste rij, met het witte knipje in het haar. Ze woonde destijds aan de Coldenhovenseweg 36, huis Wegerif, weten Jansen en Vriezekolk nog. Dan zoeken ze ook nog de jongen in het midden achteraan, met het donkere shirt. Hij staat een beetje verscholen achter de langere jongen met het geruite shirt. Wie hij is, weten beide heren helaas niet meer. “We zouden het leuk vinden als mensen hem nog kennen en we hem nog kunnen vinden, evenals Gerrie”, zeggen ze.
Meester Schalker, eveneens op de foto, hebben Jansen en Vriezekolk niet op kunnen sporen. Meester Pol verblijft een aantal maanden per jaar in het buitenland, dus er is nog geen contact geweest, maar de heren hopen dat dit nog op tijd lukt. Meester Jansen van de vierde klas, die tevens het voetbalteam trainde, is inmiddels overleden.

Op woensdag 19 maart is er van 15.00 tot 19.00 uur een reünie in de Korenmolen in Eerbeek. De heren Jansen en Vriezekolk hopen dat de twee laatste mensen nog gevonden worden en er ook bij kunnen zijn. Daarnaast vragen zij de oud-leerlingen die komen, of zij leuke oude foto’s of andere documenten mee willen nemen of vooraf op sturen, zodat iedereen deze kan zien.

Joop Vriezekolk, j.vriezekolk9@upcmail.nl of tel. 055-3012187
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.