Home / Bronkhorst / Cultuurwerkplaats brengt muziek en drama in de klas

Cultuurwerkplaats brengt muziek en drama in de klas

BRUMMEN – Na de voorjaarsvakantie start voor het tweede jaar de Cultuurwerkplaats in alle groepen 3, 4 en 5 van de basisscholen in de gemeente Brummen. In zeven weken tijd krijgen de kinderen vijf workshops van kunstvakdocenten en muziekverenigingen en maken zij kennis met de wereld van muziek en drama. Doel is de kunstzinnige en culturele groei van kinderen te stimuleren.

Rode draad voor alle activiteiten van de Cultuurwerkplaats 2014 is het verhaal Repelkapje en de Boze Kikker. In de eerste twee workshops staan lessen Algemene Muzikale Vorming op het programma. Kinderen leren liedjes zingen en te bewegen op muziek. In de derde workshop brengen de docenten die buiten school lessen muziek verzorgen, hun passie voor verschillende instrumenten over. Drama vormt het onderwerp voor de vierde workshop. Tot slot volgt het Werkplaatsorkest, een initiatief van de muziekverenigingen uit de gemeente Brummen. Dit kleine orkest neemt de kinderen mee in de wereld van de blaasmuziek.
Het project wordt op zondagmiddag 13 april afgesloten met het evenement Kunst & Kidz. Alle kinderen presenteren dan hun kunsten aan het publiek en er is een culturele markt.

In 2013 sloegen de muziekverenigingen in de gemeente Brummen de handen ineen en bedachten de Cultuurwerkplaats: een initiatief om kunst en cultuur terug te brengen in de klas. Scholen zien kunst- en cultuuronderwijs als een belangrijke meerwaarde. Echter, de huidige leerkrachten krijgen steeds minder culturele bagage mee vanuit hun opleiding. De komst van de Cultuurwerkplaats zien docenten als een welkome aanvulling op hun lessen. Kinderen ontwikkelen zich breder en maken kennis met de kunst- en cultuuractiviteiten uit de gemeente.

Vorig jaar werd het project gefinancierd door Muziek in de Klas. Dit schooljaar subsidieert de gemeente Brummen dit bijzondere samenwerkingsproject. Het project wordt gecoördineerd en uitgevoerd door de orkesten La Fraternité, HOB, DES en Eendracht, de kunstvakdocenten, de cultuurcoördinatoren van de scholen en de combinatiefunctionaris cultuur.

 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.