Home / Dieren / Zelfbouw amfibie

Zelfbouw amfibie

DIEREN – De voorronde voor de Junior Vakkanjer-wedstrijd op Het Rhedens in Dieren, werd vrijdag gewonnen door het team Pedalo. Zij bouwden een amfibisch voertuig, waarmee ze de vijver in Dieren Noord-Oost bedwongen.

Tijdens de presentatie in de aula van de school, toonden ze aan vakleerkrachten van de opleiding ‘techniek breed’, ouders en de leerlingen van de tweede klassen, hun voertuig. De opdracht van de Junior Vakkanjer Wedstrijden neemt de teams mee naar de toekomst van Nederland. Een toekomst waarin we ons voedsel zo duurzaam mogelijk produceren, in zelfvoorzienende kassen, op kleine eilandjes, in waterrijke gebieden. De Vakkanjers werkten sinds oktober aan het ontwerp en de bouw van een amfibievoertuig voor vervoer van en naar die kasseneilanden. In de week voorafgaand aan de presentatie probeerden de twee teams hun land- en watervoertuigen ook in de praktijk en de soms hilarische beelden daarvan werden ook vertoond tijdens de presentatie.
Docent techniek-breed, Jeltje Wiersma, was tevreden met de gebouwde voertuigen. “Beide teams toonden aan zo’n opdracht in teamverband tot een goed einde te kunnen brengen, al was er wel verschil tussen beide teams.” Uiteindelijk kozen de vakleerkrachten en de leerlingen voor het zelfde ontwerp; dat van de Pedalo’s. Die versloegen daarmee het team 6th Legion. Binnenkort strijden de Pedalo’s dus in de regio-finale en misschien gaan ze daarna door naar de landelijke finale in Den Haag.

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.