Home / Eerbeek / Ondernemers willen herziening centrumplan Eerbeek

Ondernemers willen herziening centrumplan Eerbeek

EERBEEK – De Industriekern Eerbeek Loenen (IKEL) en Ondernemersvereniging Eerbeek (OVE) willen een herziening van het concept-centrumplan voor het dorp. Door het bedrijventerrein los te koppelen van het centrale winkel- en woongebied, kunnen ieders belangen maximaal worden behartigd, stellen beide partijen.

Een hoogwaardig centrum met een stabiele balans tussen wonen en werken en daarbij een lokale economie, die voldoende ruimte biedt voor de aanwezige bedrijven in Eerbeek. Dat is het doel van het concept-centrumplan, maar dat is ook wat volgens de IKEL en OVE juist niet wordt bereikt. “Terwijl geprobeerd wordt het centrum de nodige kwaliteitsimpuls te geven,
worden bedrijven op bedrijventerrein Eerbeek-Zuid geconfronteerd met planologische beperkingen. Voor nu en in de toekomst”, stellen zij in een gezamenlijke verklaring. Door woningbouw op het Burgersterrein, krijgen de bedrijven bijvoorbeeld ineens te maken met nieuwe grenzen op het gebied van geur en geluid en dat zou hen kunnen belemmeren in de bedrijfsvoering. En dus stellen IKEL en OVE voor het huidige concept te herzien. Door het plangebied te beperken tot het centrum, kan de planologische ruimte voor bedrijven op terrein Eerbeek-Zuid worden gerespecteerd en is er in de toekomst ruimte voor groei.

Wethouder Bart Elbers van de gemeente Brummen heeft in de media laten weten niet blij te zijn met deze verklaring van de Eerbeekse ondernemers en deze zelfs te zien als een soort oorlogsverklaring. “Pure onzin”, zegt Alice Weltevreden, voorzitter van de OVE. “Wij zeggen in die brief dat zowel de ondernemers als de industriekern Eerbeek- Loenen zeker bereid zijn hun bijdrage aan het plan te blijven leveren.” Ze vindt het jammer dat Elbers zich aangevallen voelt, want de OVE kan altijd prima met hem door één deur. “De wethouder moet onze verklaring nog maar eens goed doorlezen, want onze kritiek richt zich vooral op de milieu-aspecten van het conceptplan.” De planologie voor Eerbeek-Zuid valt echter onder het portefeuille van wethouder Hennie Beelen, dus zij zal aan de slag moeten. In Eerbeek is er echter weinig vertrouwen: “Die weet niet vaan aanpakken
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.