Home / Dieren / Jubileumshow Dans en Drama groot succes

Jubileumshow Dans en Drama groot succes

SPANKEREN / DIEREN – Die arme Dorothy. Ze zit vast in het land van Oz en komt nooit meer naar huis. Bedroefd bezingt ze haar lot in de vijftiende voorstelling van de Spankerense theatergroep Dans en Drama, het zit Dorothy ook nooit eens mee!

De zeventien kinderen van Dans en Drama (DND) brachten zaterdag en zondag de jubileumvoorstelling De Appel en de Koningin op de planken in Schouwburg Theothorne en deden dat met verve. Ze speelden of hun leven er vanaf hing en leefden zich helemaal uit tijdens het dansen. Het publiek genoot van de avonturen van Sneeuwwitje en haar boze stiefmoeder, Doornroosje en haar Petemoei, Aladdin en Jasmine, Dorothy en haar vrienden de leeuw, blikkenman en vogelverschrikker, Roodkapje en de wolf en Hans en Grietje. En ja, dat allemaal in één sprookje zoals dat alleen bij DND kan, met komische verwikkelingen en spannende situaties.

Overigens liep alles gelukkig goed af. De boze stiefmoeder, die de hele voorstelling achter een giftige appel aanjoeg om Sneeuwwitje te vermoorden, beet dankzij het konijn uit Alice in Wonderland uiteindelijk in haar eigen appel, stierf en werd door Sneeuwwitje netjes onder het tapijt geveegd. Opgeruimd staat netjes!

Voor de jubileumvoorstelling heeft het team van DND besloten eens flink uit te pakken en dat was afgelopen weekend goed te zien. De decors waren net een tikje uitbundiger en afwisselender dan normaal en een strakke, professionele lichtshow maakte het plaatje compleet. Veel oud-leden leverden een bijdrage aan de voorstelling in een filmpje, achter de schermen of zelfs tijdens een dansnummer ‘in de regen’ op het podium.
Niet alleen het publiek, ook de kinderen, het team en alle helpende handen achter de schermen hebben genoten van weer een geweldig showweekend. Nu is het tijd voor een paar maanden rust, maar daarna wordt de draad gewoon weer opgepakt en gaat het team aan de slag met een nieuw sprookje, een nieuwe voorstelling voor 2015.

www.dansendrama.nl
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.